Shadow

Chelsea ansetter Graham Potter fra Brighton som erstatter for Thomas TuchelChelsea har annonsert Graham Potter som sin nye manager, og erstatter Thomas Tuchel, som ble sparket onsdag.

Potter, som kommer fra Brighton & Hove Albion, blir den 30. manageren i Chelseas historie – den første managerutnevnelsen under den nye amerikanske eieren Todd Boehly, som sparket Tuchel etter 100 kamper.

– Marcotti: Kommer Chelsea til å angre på at han sparket Tuchel?
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Han slutter seg til Chelsea på en femårsavtale, med kilder som sier til ESPN at Chelsea har betalt en avgift på rundt 16 millioner pund for å frigjøre ham fra Brighton-kontrakten.

Jeg er utrolig stolt og spent over å representere Chelsea FC, denne fantastiske fotballklubben, sa Potter til klubbens nettside torsdag. «Jeg er veldig spent på å samarbeide med Chelseas nye eiergruppe og ser frem til å møte og jobbe med den spennende gruppen av spillere og å utvikle et lag og en kultur som våre fantastiske fans kan være stolte av.

“Jeg vil også rette en oppriktig takk til Brighton & Hove Albion for å gi meg denne muligheten og spesielt Tony Bloom og alle spillere, ansatte og supportere for deres fortsatte støtte under min tid i klubben.”

ESPN rapporterte onsdag at den tidligere Tottenham Hotspur-sjefen Mauricio Pochettino og den tidligere Real Madrid-manageren Zinedine Zidane også først ble valgt til rollen sammen med Potter.

Potter, kjent for sin angrepsstil, hjalp Brighton til en niendeplass i Premier League forrige sesong. 47-åringen har også hatt glede av å trene på svenske Ostersund, som han guidet til en usannsynlig plass i Europa League-gruppespillet, og Swansea City.

Chelsea gjorde ni sommersigneringer med et rekordstort overføringsforbruk på over 250 millioner pund, men investeringen har ennå ikke forbedret resultatene på banen, med klubben på sjetteplass i Premier League etter seks kamper.

Klubben fikk også en treg start i Champions League-gruppespillet, og falt ned til et 1-0-tap mot Dinamo Zagreb i sin gruppe E-åpning på tirsdag.

“Vi er henrykte over å få Graham til Chelsea. Han er en velprøvd trener og en innovatør i Premier League som passer vår visjon for klubben,” la Chelsea-eier Boehly til.

“Ikke bare er han ekstremt talentfull på banen, han har ferdigheter og evner som strekker seg utover banen, noe som vil gjøre Chelsea til en mer suksessrik klubb. Han har hatt stor innvirkning på sine tidligere klubber og vi ser frem til hans positive innvirkning på Chelsea. Vi ser frem til å støtte ham, hans trenerteam og troppen i å realisere sitt fulle potensial i de kommende månedene og årene.”Kilde