Shadow

Champions League: 5 ting vi lærte fra kampdag 2

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Den andre kampdagen i 2022-23 UEFA Champions League er nå komplett etter de 16 kampene som ble spilt på tirsdag og onsdag.

Verdens beste klubbkonkurranse tar nå en pause på 18 dager på grunn av septembers landskamppause, men denne ukens tilt gir oss mye å tenke på. Her er fem ting vi lærte.

PSG er en spenstig gjeng

Det er et mirakel at Maccabi Haifa til og med kvalifiserte seg til turneringen. Likevel var de der på onsdag, og ledet et lag med Lionel Messi, Kylian Mbappe og Neymar på Tjaronn Cherys åpning i det 24. minutt.

Tidligere versjoner av Paris Saint-Germains all-planet-lag kan ha ødelagt seg selv etter å ha skutt ned et mål langt hjemmefra mot en slik minnow. I stedet for å surmule eller peke fingre, kom PSG tilbake på jobb. Messi utlignet før pause, hans 126. Champions League-mål i karrieren.

PSGs to andre headlinere samlet seg etter pause på vei til en komfortabel 3-1-seier. De trengte seieren for å holde seg i gruppe H etter at Benfica sjokkerte Juventus – som tapte 2-1 i Pairs forrige uke – i Torino (mer om det nedenfor) for å gjenspeile PSGs perfekte start. Mer enn det antyder det at klubbens tilsynelatende modenhet i Messis andre sesong i Frankrike ikke er noen luftspeiling.

Det er ingen stopp Man City eller Erling Haaland

Det satte så perfekt opp for Erling Haaland. Den løpske mållederen i Premier League møtte Borussia Dortmund, hans tidligere lag, for første gang siden han kom til de engelske mesterne i løpet av sommeren. Kampen var på hjemmebane. Den kolossale norske spissen ville være desperat etter å score mot sine gamle lagkamerater.

Kanskje for desperat. I det meste av kampen skar Haaland en frustrert figur. Det virket som de gamle lagkameratene var de eneste som visste hvordan de skulle nøytralisere ham. Og da den engelske midtbanespilleren Jude Bellingham ga Dortmund en 1-0-ledelse tidlig i andre omgang, så det ut som om gjestene til og med kunne ha en sjanse til å ta alle tre poengene.

En utligning i det 80. minutt fra forsvarsspiller John Stones ga til slutt City en utligning og litt fart. På det tidspunktet visste alle inne på City of Manchester Stadium hva som ville skje videre. Jada, Haaland scoret vinneren på akrobatisk mote øyeblikk senere.

Ting som leter etter Liverpool?

Forrige ukes pinlige kapitulasjon i Napoli var de rødes verste tap i Jurgen Klopp-tiden. De hadde syv uutholdelige dager til å tenke på det også, etter at Premier League kansellerte hele listen med kamper sist helg etter dronning Elizabeth IIs død.

Unødvendig å si var det avgjørende å svare på Anfield mot Ajax tirsdag. Hjemmelaget fikk en god start da Mohamed Salah scoret bare 14 minutter inn, bare for gjestene å kansellere det kort tid etter. De røde presset desperat på i andre omgang, men så fortsatt langt unna den sammenhengende, frittflytende angrepskraften i naturen de har vært de siste sesongene. Fortsatt fastlåst i det 89. minutt brøt Liverpool til slutt igjennom, med midtforsvarer Joël Matip av alle som konverterte den avdøde vinneren.

Det var en fortjent og desperat tiltrengt seier – den typen som kunne sette i gang ikke bare resten av Champions League-kampanjen for Klopps partiet, men også Premier League-sesongen.

Problemer for Juventus, Tottenham

Kanskje Juventus kunne bli unnskyldt for å tape sin Champions League-åpning forrige uke i Paris, slått nesten enfot som de ble av en uforsvarlig Kylian Mbappe.

Onsdag var en annen sak.

Da Juventus spilte hjemme mot Benfica, tok Juventus en 1-0-ledelse bare fire minutter etter. Det portugisiske laget dominerte imidlertid fullstendig etter det, og de gikk inn i garderoben til pause takket være en straffe fra João Mário. I sannhet var vertene heldige at de ikke tapte.

Lykken deres tok slutt i andre omgang. David Neres førte gjestene foran, og de så seg aldri tilbake. To kamper inn i deres europeiske kampanje, Juve, som ligger helt tilbake på åttendeplass i Serie A, er allerede i krise.

Saker er ikke på langt nær så bekymrende for Tottenham. Likevel forsvant eventuelle gode vibber som var igjen fra Spurs sene seier over Marseille forrige uke i tirsdagens 2-0-tap på Sporting Lisboa. En annen stiv vei på rad venter på Antonio Contes lag når konkurransen gjenopptas 4. oktober, når Tottenham reiser til Eintracht Frankfurt.

Barcelona har en vei å gå

Tillegget av stjernespissen Robert Lewandowski i løpet av sommeren har vært transformerende for Barcelona i tiden etter Lionel Messi på Camp Nou. Men tilstedeværelsen av Lewandowski og andre nye signeringer Marcos Alonso og Andreas Christensen var ikke nær nok på tirsdag, da Barca reiste til Tyskland for å ta opp mot Bayern München – Lewandowskis gamle lag – og ble utklasset i et 2-0-tap.

Takeawayen er åpenbar. Selv om det ikke er tvil om at Barcelona har forbedret seg (Bayern slo Barcelona to ganger i forrige sesongs gruppespill med en samlet poengsum på 6-0), er de seksdobbelte europamesterne fortsatt realistisk et år eller to unna, i det minste, fra å være en legit. tittelkandidat igjen.

Likevel, etter at de ikke klarte å komme seg ut av gruppespillet i fjor, trenger de ikke å være det. Ikke ennå. Bare å overleve en gruppe som også inkluderer en tredje kontinental tungvekter (Inter Milan) vil være en annen indikasjon på fremgang.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.