Shadow

UEFA anklager Eintracht Frankfurt for «rasistisk oppførsel», Marseille for «mangelforstyrrelser»


UEFA reiste onsdag en rekke disiplinæranklager mot Marseille og Eintracht Frankfurt etter uorden i deres Champions League-kamp, ​​inkludert en fan av den tyske klubben som ga en nazihilsen.

Frankfurt ble siktet for fire lovbrudd inkludert “rasistisk oppførsel” ved 1-0-seieren i Marseille tirsdag.

Sent tirsdag publiserte den tyske klubben en uttalelse som fordømte hendelsene og understreket at den «står for toleranse og mangfold».

“Antisemittiske ideer står i sterk kontrast til de utvetydige og urokkelige verdiene til klubben og dens røtter,” sa klubben.

Marseille står overfor fem UEFA-anklager, inkludert «forstyrrelser i folkemengden», med vold under kampen som resulterte i skader på 17 politifolk og to tyske fans, hvorav en pådro seg en alvorlig nakkeskade etter å ha blitt truffet av et bluss, sa nasjonalt politi onsdag.

Opprørspolitiet grep inn to ganger – kort tid før tirsdagens kamp og så sent i den – da opposisjonelle fans skjøt opp bluss og fyrverkeri mot hverandre fra nært hold i flere minutter inne på Stade Velodrome.

Nasjonalt politi sa at 11 av tjenestemennene ble skadet. Sytten personer ble varetektsfengslet.

Begge klubbene har tidligere blitt disiplinert av UEFA for mishandling fra fansen og står overfor eskalerende sanksjoner for de siste hendelsene.

UEFA satte ingen tidsplan for dommer. Begge lag går tilbake til Champions League-aksjon i gruppe D 4. oktober.

De siste hendelsene med stadionvold i Frankrike kom bare dager etter at 32 personer ble skadet i et masseslagsmål mellom ultras fra Nice og den tyske klubben Köln sist torsdag før en Europa Conference League-kamp.

Tirsdagens kamp i Marseille ble klassifisert som svært høy risiko, tatt i betraktning voldelige elementer blant begge supportergruppene, og en storstilt politiaksjon inneholdt vellykket risikoen for fanvold i selve byen.

Spenningen ble forhøyet sent tirsdag ettermiddag da en enorm politieskorte tok en gruppe Frankfurt-ultraer – på rundt 500 – opp en lang vei til en utpekt fansone.Kilde