Shadow

Hvorfor Manchester Uniteds fire engelske stjerner kan gå glipp av verdensmesterskapet i 2022


England-trener Gareth Southgate kan noen ganger buste når han får spørsmål om landslagets Manchester United-kontingent, vel vitende om at alt han sier sannsynligvis vil bli overskriften. Men 52-åringen har grunn til å holde øye med Old Trafford de neste to månedene når han reduserer listen over spillere før verdensmesterskapet i 2022 i november.

Marcus Rashford, Jadon Sancho, Harry Maguire og Luke Shaw var alle en del av den engelske troppen som tok seg til finalen i EM 2020, men med tiden renner ut for å få plass på flyet til Qatar, har hver enkelt grunn til å bekymre seg få øye på.

Rashford og Sancho prøver å spille seg tilbake etter å ha betalt prisen for et dårlig år på klubbnivå, mens Maguire og Shaw ikke lenger er sikre på plassene sine i United. Southgate har frist til 13. november på å sende sin endelige tropp på 26 til FIFA i forkant av verdensmesterskapet, noe som betyr at alle fire av Uniteds England-håper allerede er på klokken.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Marcus Rashford

Rashford mistet plassen i Southgates lag forrige sesong – en kampanje der han bare klarte fem mål på 32 kamper. Han var ikke alene om å finne det tøft i United, da første manager Ole Gunnar Solskjær og deretter Ralf Rangnick slet med å få en melodi ut av et lag som i utgangspunktet var tippet til å utfordre om tittelen. Etter å ha scoret i back-to-back-kamper i januar, fant ikke Rashford nettet igjen resten av sesongen, og da Rangnick plukket ut laget sitt til en avgjørende Champions League 16. omgang mot Atletico Madrid i mars befant den 24 år gamle forwarden seg på benken bak tenåringen Anthony Elanga.

Den gode nyheten for Rashford er at han har funnet en fan i nye United-sjef Erik ten Hag. Tilbake på laget denne sesongen har han scoret tre mål så langt – i høyprofilerte kamper mot Liverpool og Arsenal. Det har vært et forslag om at han allerede har gjort nok for å få England tilbakekalling for Nations League-kampene mot Italia og Tyskland i landskampspausen i slutten av september, men han må ta sjansen på å overtale Southgate til å inkludere ham i troppen til Qatar.

Harry Maguire

Maguires situasjon er forskjellig fra Rashfords ved at han beholdt sin plass i England til tross for at han sliter med formen i United. Men mens Rashford spiller regelmessig under Ten Hag, har Maguire mistet plassen i forsvaret etter €57,37 millioner-ankomsten til Lisandro Martinez fra Ajax i sommer. Han var i start-1-tallet for nederlagene mot Brighton og Brentford foran Raphael Varane, men har ikke startet en Premier League-kamp siden 13. august.

Da Southgate diskuterte Rashford og Maguire forrige sesong, innrømmet han at de ikke kunne settes i samme parentes fordi England har langt flere alternativer i angrepsposisjoner enn de har på baksiden. Maguire har også kreditt i banken, ifølge Southgate, fordi han har fortsatt å dukke opp for England hver gang han har blitt plukket ut, noe manageren sier at Rashford ikke alltid har gjort. «I de siste åtte troppene, han [Rashford] har endt opp med å trekke seg ut av seks,” sa Southgate i mars etter å ha navngitt en tropp som inkluderte Maguire, men ikke Rashford. “Maguire har vært i laget og en sentral del av laget for massive kamper over lang tid.”

Problemet for Southgate nå er om han er glad for å ta Maguire til VM selv om han ikke vinner tilbake plassen i United. Southgate har vanligvis plukket ut lag basert på form, men Maguire har tidligere fått litt spillerom på grunn av tidligere prestasjoner på internasjonalt nivå.

Jadon Sancho

Sancho ble droppet av Southgate før Rashford, men prøver i likhet med sin United-lagkamerat fortsatt å tvinge seg inn igjen. Han har startet sesongen bra, scoret mot Liverpool og Leicester, og har i det minste laget en sak for å bli vurdert for verdensmesterskapet.

I likhet med Rashford er han kanskje heldig at noen av de andre spissene i utkanten av Southgates lag sliter med å gjøre inntrykk hos klubbene sine. Arsenals Emile Smith Rowe har for eksempel kun spilt 48 minutter i Premier League så langt denne sesongen. Derimot har Sancho spilt 423 og Rashford 523.

Southgate har flere muligheter i angrepsposisjoner enn han har i forsvar og vil ha luksusen av å velge form i stedet for rykte når det gjelder å navngi angriperne. Da Southgate utpekte troppen sin til Nations League-kampene i juni, valgte han Tammy Abraham, Jarrod Bowen, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Bukayo Saka og Raheem Sterling. Sancho og Rashford har steget opp rangorden siden den gang, mens Bowen ennå ikke har scoret i ligaen denne sesongen med West Ham for øyeblikket på Premier Leagues nedrykksplasser.

Luke Shaw

Shaw var strålende for England på deres løp i EM 2020 og scoret i finalen mot Italia, men han er ikke sikker på å dra til Qatar. Formen hans i United tok seg opp etter at Solskjær satte inn konkurranse på venstrebacken i form av Alex Telles. Telles har siden flyttet til Sevilla på lån, men Ten Hag har stilt et lignende spørsmål til Shaw ved å signere den 22 år gamle venstrebacken Tyrell Malacia fra Feyenoord.

Skader har ikke hjulpet, men Shaw har ikke spilt siden nederlaget på Brentford den andre helgen av sesongen, og Malacia har vunnet hyllest for sine prestasjoner. Southgate er velsignet med en rekke alternativer på høyrebacken, men har ikke den samme dybden på venstresiden, noe som kan ende opp med å jobbe i Shaws favør, men det er sannsynlig at han må gi et betydelig bidrag i United først.Kilde