Shadow

Celta Vigo vs. Real Madrid – Fotballkamprapport – 20. august 2022


Luka Modric scoret sitt siste fantastiske mål for å hjelpe Real Madrid til en komfortabel 4-1-seier på Celta Vigo på lørdag og gjøre det til to seire av to for mesterne å starte den nye LaLiga-sesongen.

Etter at de to lagene vekslet tidlige mål fra straffemerket, med tillatelse fra Karim Benzema og Iago Aspas, tok Modric kontrollen. Tre minutter før pause ga 36-åringen Madrid den avgjørende ledelsen til å gå inn i intervallet med et ustoppelig curlingangrep fra 20 meter.

– Kirkland: Real Madrid etter Casemiro viser hvorfor de er LaLiga-favoritter
– Real Madrids svarte tredje drakt inspirert av magien til Bernabeu
– La Liga på ESPN+: Stream LIVE-spill og repriser (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Madrid slo deretter to ganger til pause i andre omgang gjennom Vinicius Jr. og Federico Valverde for å sikre de tre poengene. Resultatlinjen kunne vært enda mer ettertrykkelig for gjestene, men innbytter Eden Hazard, veldedig gitt ansvaret av Benzema, fikk en sen straffe reddet.

“Vi er glade. Vi spilte bra,” sa Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti etterpå. “Vi hadde gode individuelle prestasjoner fra spillere som ikke har spilt mye, de er nye. Tchouameni spilte veldig bra, og Camavinga. Vi viste mye energi på banen og prestasjonen var god, vi er sikre på fremtiden Helt sikkert.

“Vi har spillere som kan spille i forskjellige posisjoner, det hjelper laget. Jeg synes troppen vi har er en veldig god tropp, jeg er ikke i tvil om det.”

Før Modrics intervensjon var Madrid fast i en skikkelig kamp med sine motstandere, akkurat som de vant en knepen 2-1-seier mot Almeria i LaLiga-åpningen for en uke siden.

Ancelotti spilte sin første kamp uten Manchester United-bundne Casemiro, og startet med Aurelien Tchouameni på en midtbanetre sammen med Modric og Eduardo Camavinga.

Og Tchouameni hadde tidlig et betydelig engasjement. Det var sommersigneringens heading som fant David Alaba foran mål før forsvarerens skudd ble tydelig blokkert av armen til Celta Vigos Renato Tapia. Selv om dommeren ikke så det i sanntid, var det etter en sjekk fra VAR en enkel avgjørelse å peke på straffemerket.

Benzema sendte Celta-keeper Agustin Marchesin feil vei for å få sitt første mål for sesongen med 14 minutter på klokken.

Men mindre enn 10 minutter senere var resultatet jevnt. Denne gangen var det Eder Militao hvis arm var på feil sted til feil tidspunkt for å blokkere en heading fra Goncalo Paciencia og gi dommerne nok en enkel jobb med å tildele en straffe. Aspas fulgte Benzemas ledelse med et avgjørende skudd fra flekken.

Det var Modric sitt mål kampen vil bli mest husket for. Kroaten viste sin utholdende glans, gled etter en utfordring før han uanstrengt sendte ballen i krysset.

“Han er udødelig. Luka er alltid klar, han er alltid forberedt, han spiller alltid bra.” Ancelotti lagt til Modric. “Målet han scoret endret kampen. Inntil målet var kampen jevn, konkurransedyktig, Celta presset oss godt, det var vanskelig for oss i besittelse. I andre omgang falt de intensiteten, og vi spilte ballen godt ut fra tilbake og overgangene våre var spektakulære.”

Paciencia gikk tett på med et lavt angrep over mål i starten av andre omgang da Celta forsøkte å komme tilbake på jevne vilkår. Men da Modric fant Vinicius klar gjennom midten og brasilianeren rundet keeper før han skled hjem, ble konkurransen effektivt avsluttet.

Valverde avsluttet scoringen, og tillot Modric å sitte ute de siste minuttene på benken etter å ha mottatt en stående applaus fra alle fire hjørnene til Balaidos.

“Det er en vakker ting, det gjør meg veldig glad når fansen gjenkjenner arbeidet ditt, jeg kan bare takke dem,” sa Modric.

Når det gjelder tapet av Casemiro, som skal ha et farvel i Madrid på mandag før han beseglet overgangen til Old Trafford, la Modric til: “Det er synd, vi skrev historie med ham og han var grunnleggende. Vi kommer til å savne ham en mye som person og som spiller, og jeg er trist å se ham gå. Men det er en del av fotballen og vi må fortsette uten ham.”

Informasjon fra ESPNs Alex Kirkland ble brukt i denne rapporten.Kilde