AFC Bournemouth vs. Arsenal – Fotballkamprapport – 20. august 2022

Martin Odegaard scoret et skudd, og Gabriel Jesus strålte nok en gang da Arsenal fortsatte sin perfekte start på sesongen med en omfattende 3-0-seier mot Bournemouth.

Mikel Artetas side satte opp for sine reisende supportere da de vant sin tredje seier på rad for å gå til topps i ligaen etter å ha slått Crystal Palace og Leicester City – første gang de har åpnet en Premier League-sesong med tre seire på 18 år.

– Notatbok: Innsidehistoriene fra verdensfotballen
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

“Enda langt [from perfect]”, sa Arteta i et intervju med Sky Sports.

“Vi hadde noen sterke perioder. I andre omgang slapp vi inn for mange sjanser for Bournemouth. Jeg er stolt, det er ikke lett å komme hit og vinne 3-0, men det er fortsatt ting å bevise.

“Vi startet kampen veldig bra. Vi var dominerende, presise. De to målene ga oss mye selvtillit. Jesus var involvert i målene. Hans bidrag til laget var enestående.”

Arteta sa at det var områder i troppen som fortsatt trengte “mer ildkraft” før slutten av overgangsvinduet, selv om han sa at noen signeringer ikke ville bli gjort for dets skyld.

“Selvfølgelig ønsker vi å få spillerne som vi tror vil gjøre en stor innvirkning på laget,” sa Arteta.

“Hvis vi kan gjøre det, vil vi prøve å gjøre det. Hvis vi ikke kan det, vil vi bli med spillerne vi har.

“Det endrer seg ikke, men vi vet også hvor vi mangler, hvor vi må legge til mer ildkraft. Og hvis vi kan gjøre det, vil vi gjøre det.”

Arsenal startet perfekt i det femte minuttet da Jesus valset gjennom Bournemouth-forsvaret og lastet av til Gabriel Martinelli. Kantspillerens lave skudd ble reddet av keeper Mark Travers, men Odegaard var på plass for å spille inn.

Odegaard tok sitt andre mål knappe seks minutter senere etter et lavt innlegg fra Ben White, og utnyttet mer intelligent bevegelse fra Jesus til å skyte forbi Travers og sette Arsenal i full kontroll.

Artetas side så sjelden trøblete ut i første omgang, og fansen deres var i godt humør da laget klikket gjennom girene med liten motstand fra nyopprykkede Bournemouth.

Vertene dukket opp med fornyet mål etter pause, men den positiviteten forsvant da William Saliba produserte en fin avslutning i det 54. minutt, og feide hjem en nedskjæring fra Martinelli med venstre støvel for å score sitt første mål for klubben.

Jesus så ut til å ha satt ytterligere glans på seieren i det 72. minutt da han grep inn på en smart pasning fra Odegaard før han slo ballen over Travers, men den ble dømt til offside etter en VAR-gjennomgang.

“Han handler ikke bare om mål,” sa Odegaard om Jesus. «Han gir oss så mye i stykket, og han faller ned for å kombinere.

“Han er strålende og han er fantastisk å spille med. Vi er heldige som har ham her.”

Bournemouth hadde en mulighet til å kutte underskuddet i det 79. minutt da Kieffer Moore reiste seg for å møte et innlegg, men keeper Aaron Ramsdale vippet bort spissens løkkehode på akrobatisk måte.

Odegaard la til: “Sammenlignet med forrige sesong er vi litt foran, men vi må holde oss rolige og vi må være ydmyke og se hvor det tar oss.”