Shadow

Casemiros Man United-overføring fra Real Madrid er den nest største prisen noensinne for en spiller over 30 år


Manchester Uniteds raske trekk for å bli enige om en avtale om å signere Casemiro denne uken skapte overskrifter, mens den potensielle avgiften de vil betale Real Madrid – som kilder har fortalt ESPN er en innledende £60 millioner (€70m), med ytterligere £10m (€ 11m) i tillegg — har hevet øyenbrynene for en spiller som fylte 30 år i februar.

Avtalen gjør imidlertid ikke den brasilianske midtbanespilleren til den dyreste over 30-spilleren gjennom tidene. Det er hans fremtidige lagkamerat i United og tidligere Madrid Cristiano Ronaldo som fortsatt har den æren. Juventus betalte til slutt hele €100 millioner for å signere Ronaldo, nå 37, fra Madrid tilbake i juli 2018.

Flyttingen var splittende på den tiden, med mange Madrid-fans som følte at klubben gikk på rekordmålscoreren for tidlig. De spanske gigantene hadde nettopp vunnet tre Champions Leagues på rad, et løp som ble fulgt av en fire år lang europeisk tørke etter at Ronaldo dro, før de vant trofeet igjen for 14. gang forrige sesong.

Ronaldo scoret 81 ligamål på tre år i Juventus, og vant Serie A i sine to første sesonger i Italia, men klarte ikke å finne suksess i kontinental konkurranse og returnerte til den tidligere klubben United i 2021.

Casemiro – nok en Madrid-avgang – holder nå nr. 2 på listen over de dyreste over 30-årene, da han står overfor den lite misunnelsesverdige oppgaven å snu Uniteds sesong etter to tap i de to første Premier League-kampene deres.

Han har gått forbi en spiller hvis overgang overrasket mange da det ble annonsert av Barcelona i august 2020: Miralem Pjanic. Playmakeren fra Bosnia-Hercegovina, nå 32, signerte fra Juventus for et gebyr på €60 millioner – mens Brasils Arthur gikk den andre veien – i en avtale designet for å hjelpe klubbens kontoer like mye som deres prestasjoner på banen.

Pjanic gjorde bare seks starter for Barca i 2020-21 og tilbrakte forrige sesong på lån til Besiktas, selv om han nå er tilbake i flokken for 2022-23.

En annen Barcelona-spiller, Robert Lewandowski, er nr. 4 på listen. Klubben betalte Bayern München €45 millioner for å signere den 33 år gamle to ganger europeiske gullskovinneren, selv om han bare hadde ett år igjen av kontrakten.

Han blir fulgt av en spiller som hadde et blandet rykte på Camp Nou: tidligere brasiliansk midtbanespiller Paulinho. Den nå 34-åringen gjorde en rekke forvirrende grep – og kom til Barcelona fra Guangzhou Evergrande for et gebyr på €40 millioner i 2017, og returnerte til den kinesiske klubben et år senere på lån, før han signerte for dem permanent for en avgift på €42 millioner. .

To veteran midtstoppere er sjette og sjuende på listen, kanskje ikke overraskende gitt at forsvarsspillere har en tendens til å nå toppene litt senere i karrieren. Leonardo Bonuccinå 35, forlot Juventus – etter syv år i klubben – for å slutte seg til Serie A-rivalene AC Milan i juli 2017 for en avgift på €42 millioner, bare for å dra tilbake til Torino et år senere, mens Chelsea tok Napolis. Kalidou Koulibaly denne sommeren for 40 millioner euro.

En annen italiensk klubb, Inter Milan, betalte €38 millioner for å signere en belgisk internasjonal midtbanespiller Radja Nainggolan fra Roma i 2018. Han varte bare en sesong i San Siro før han dro til Cagliari på lån.

Vi må helt tilbake til 2000 for neste navn på listen. Serie A-ikonet og legendarisk, langhåret Argentina-spiss Gabriel Batistuta var uten tvil Fiorentinas beste spiller noensinne før han signerte for Roma for €36 millioner, deretter en rekordavgift for en spiller i 30-årene. Gebyret var berettiget, med hans 20 ligamål som hjalp Roma med å vinne deres første Scudetto på 18 år, fortsatt deres siste Serie A-tittel.

Å runde av topp 10 er den første keeperen vi har nevnt. Valencia betalte 35 millioner euro for å signere Jasper Cillessen fra Barcelona i juni 2019, i en avtale som førte til at en annen keeper, Neto, flyttet den andre veien og – omtrent som Pjanic-overføringen – handlet like mye om kreativ regnskap som lagbygging.

Faktisk er et fellestrekk ved flere av de historiske overføringene i topp 10 over 30-årene at de ikke fungerte helt som forventet — alt fra å være rett og slett underveldende til direkte flopper. United vil håpe at Casemiro er unntaket.Kilde