Shadow

Cam Smith blant PGA-spillere skal ha hoppet av til LIV Golf


Cameron Smithverdens nr. 2-rangerte spiller og 2022 Open-mester, er angivelig blant en ny gruppe med PGA Tour spillere som skal hoppe av til LIV Golf.

Marc Leishman, Harold Varner III, Joaquin Niemann, Anirban Lahiri og Cameron Tringale forventes også å bli med i den nye kretsen, ifølge rapporten fra ESPN på lørdag. Rapporten sa at Mito Pereira også vurderer å bli med i LIV.

Smith ville være den høyest rangerte spilleren som forlot PGA Tour for LIV Golf. Den 29 år gamle australieren har vunnet seks PGA Tour-arrangementer, samt The Players i mars.

I mellomtiden har LIV Golf sluttet seg til antitrustsøksmålet mot PGA Tour i en endret klage der fire spillere har fjernet navnene sine.

Det etterlater syv spillere – spesielt Phil Mickelson og Bryson DeChambeau – sammen med LIV Golf som saksøkere i søksmålet. De fire som trakk navnene sine er Carlos Ortiz, Abraham Ancer, Pat Perez og Jason Kokrak.

Den endrede klagen ble inngitt fredag ​​ettermiddag i den amerikanske distriktsretten i Nord-California. Tre spillere som fortsatt er i søksmålet – Matt Jones, Talor Gooch og Hudson Swafford – har tidligere søkt om en midlertidig besøksforbud for å spille i FedEx Cup-sluttspillet.

Dommeren avslo forespørselen for to uker siden.

Søksmålet hevder at PGA Tour har brukt monopolmakt for å prøve å squash konkurranse og har urettferdig suspendert spillere.

Greg Norman, administrerende direktør i LIV Golf, har sagt at ligaen fullt ut vil støtte spillerne i enhver rettslig handling de forfølger. LIV Golf, støttet av det saudiarabiske suverene formuesfondet, er nå direkte involvert.

Tidligere i uken ga PGA sitt dristigste svar til LIV, og avslørte en plan for de beste spillerne til å forplikte seg til en 20-turneringsplan der de vil konkurrere mot hverandre opptil 17 ganger om gjennomsnittlige pengepung på $20 millioner.

I slekt: Topp PGA Tour-spillere forplikter seg til 20-hendelser med store penger

“Dette er ikke en slags frafallergruppe som prøver å ta en slags maktgrep fra PGA Tour,” sa Rory McIlroy, en spiller-direktør i turstyret. “Dette er “OK, hvordan kan vi gjøre denne touren bedre for alle som skal spille på den nå og alle som skal spille på PGA Tour fremover.”

Av de omfattende endringene PGA Tour-kommissær Jay Monahan la frem, var den viktigste det som kom ut av en privat møte av 23 toppspillere forrige uke: en ny modell som sikrer det beste spillet i de samme turneringene oftere.

Veterangolferen Lee Westwood reagerte hardt på nyhetene og sa at PGA-endringene ganske enkelt var et forsøk på å “kopiere” LIV Golf.

Associated Press bidro til denne historien.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde