Cádiz vs. Barcelona – Fotballkamprapport – 10. september 2022

Fire mål i andre omgang styrte Barcelona til en rutinemessig 4-0-seier på Cadiz på lørdag da de rykket til toppen av LaLiga.

Frenkie de Jong og Robert Lewandowski satte katalanerne foran før en lang stopp i spillet på grunn av sykdom i publikum så spillerne gå av banen før de kom tilbake for å spille ut de siste 10 minuttene.

– Marsden: Lewandowski, Gavi, De Jong blender mens Barca rusler til seier
– Notatbok: Barcelonas store forhåpninger til tenåring, 15

Lewandowski teet opp Ansu Fati for den tredje på den 86. før Ousmane Dembele rundet av scoringen på stopptid.

Barca har 13 poeng på fem kamper, ett foran andreplasserte Real Madrid som tar imot Mallorca på søndag.

“Spillet er sekundært for øyeblikket, men det var en viktig seier på et vanskelig sted å komme,” sa Barcelona-trener Xavi Hernandez til spansk TV. “Vi skapte mange sjanser, dominerte kampen og det er tre poeng å holde kontakten på toppen av tabellen.”

Xavi navnga en mye endret side fra Barcas 5-1 midtuke Champions League-triumf over Viktoria Plzen, og ett Raphina-skudd som traff stolpen til side, plaget sjelden vertene i den første perioden.

Det endret seg imidlertid 10 minutter etter omstarten da De Jong skjøt inn et åpent mål etter at Cadiz-keeper Jeremias Ledesma parerte et Gavi-innlegg inn i banen til den nederlandske midtbanespilleren.

Lewandowski, som kom inn som en innbytter etter scoringen, fortsatte sin fine start på livet i Spania med Barcas andre 25 minutter etter hvert for å gi gjestene kommandoen.

Da kampen nådde sin avslutning, ble det en mer enn 50-minutters stopp for å behandle den syke fansen før spillet kunne gjenopptas, med Fati og Dembele som satte glansen på resultatlinjen.