Shadow

Cadiz-Barcelona stoppet etter at fanen fikk hjerteinfarkt


Cadiz sin LaLiga-kamp mot Barcelona på lørdag ble suspendert i over 50 minutter etter at en supporter fikk hjertestans på tribunen.

Kampen ble stoppet i det 82. minutt på Estadio Nuevo Mirandilla i Cadiz, og Barca vant 2-0.

Cadiz sa i en uttalelse at viften ble gjenopplivet før den ble fraktet til sykehus. En kameraoperatør besvimte også før han ble behandlet.

“En hjertestarter ble sendt til tribunen for å forsøke gjenopplivning,” het det i uttalelsen. “Samtidig tilbød Barcelona en ekstra hjertestarter i tilfelle det var nødvendig. Denne defibrillatoren ble tatt med på tribunen av spillerne selv.

– Gjenopplivingsforsøket var vellykket og viften ble overført til intensivavdelingen på Puerta del Mar-sykehuset, hvor han fortsatt er innlagt på sykehus.

«I tillegg besvimte en av kameraoperatørene samtidig. Han ble også raskt behandlet av stadionets medisinske personale uten store konsekvenser.

“Cadiz vil gjerne takke den eksemplariske oppførselen til fansen under denne situasjonen, så vel som medlemmene av medisinske team og sikkerhetsteam for deres raske handling slik at hendelsen fikk en lykkelig slutt.”

Cadiz-keeper Jeremias Ledesma og innbytter Jose Mari hjalp til med å få en defibrillator og en båre til supporteren bak hjemmelagets mål før spillerne returnerte til garderobene sine.

Cadiz-president Manuel Vizcaino sa at viften var i stabil tilstand.

“Viften har fått tilbake pulsen og de har tatt ham bort i en ambulanse,” sa han. “Han gjenopplivet og falt igjen, men til slutt klarte de å stabilisere ham. Spillet kommer til å gjenopptas.”

Spillet ble gjenopptatt klokken 21.05 lokal tid. Barca vant 4-0, og Ansu Fati og Ousmane Dembele la til tidligere mål fra Frenkie de Jong og Robert Lewandowski.

“Det var ikke en hyggelig situasjon for noen,” sa Barcelona-trener Xavi Hernandez etter kampen.

“Helse og folks liv går alltid foran alt annet. Heldigvis klarte de å gjenopplive personen og de er friske og trygge. Vi følte, begge lag, at det var riktig å starte kampen på nytt. Vi håper supporteren kommer seg raskt.”

“Det er klart vi alle er påvirket av det som skjedde,” la Cadiz-trener Sergio Gonzalez til.

“Forhåpentligvis var det bare en skrekk til slutt. Fotball er for folk å kose seg. Det er et privilegium å ha supporterne vi har, de var et eksempel på menneskeheten under det som skjedde – det samme var Barcelona-fansen.”

Informasjon fra ESPNs Sam Marsden bidro til denne rapporten.Kilde