Shadow

Hvilke signeringer vil ha størst innvirkning denne sesongen?


Sommerovergangsvinduet for Women’s Super League gikk ut torsdag da klubbene forberedte seg på starten av den svært etterlengtede sesongen 2022-23.

Det skulle opprinnelig starte på lørdag, med Tottenham som skulle møte Manchester United på Tottenham Hotspur stadion, men ble utsatt sammen med alle fotballkamper over hele landet etter dronning Elizabeth IIs død torsdag. Hver gang ting begynner, vil ligaen se etter å utnytte baksiden av noen vellykkede måneder for kvinnefotball i England. Løvinnene vant sin første tittel på hjemmebane i en 2-1-seier over Tyskland foran et rekordhøyt publikum på Wembley da EM ble headlinet sommeren, og slo flere rekorder for oppmøte og seertall i prosessen.

– Når spilles utsatte kamper?
– Olley: Hvorfor stoppet engelsk fotball

Mens EM var sentralt, har WSL-lagene forberedt seg på sesongen og bemerkelsesverdige overføringer har blitt gjort over hele ligaen, med flere av topplagene som har sett store navn slutte seg til rekkene deres mens noen nøkkelspillere har trukket seg tilbake.

Så, med sommerens overgangsvindu nå stengt, rettes oppmerksomheten mot starten av ligaen og hvordan klubbene har integrert sine nye signeringer og hvem som vil ha størst innvirkning på banen. Her er nøkkelsigneringene å se etter foran WSL-sesongen 2022-23.


Chelsea legger defensiv erfaring og allsidighet til kraftsentertroppen

Regjerende mester Chelsea har styrket troppen sin med erfarne forsvarstalenter Kadeisha Buchanan og Eve Perisset som de ser ut til å vinne en fjerde WSL-tittel på rad, og har som mål å vinne Champions League for første gang.

Buchanan slutter seg til Blues fra Lyon, hvor hun tilbrakte fem og et halvt år og vant fem Champions League-titler. Canada-landskampen har spilt for landet sitt 123 ganger og var et sentralt medlem av troppen som vant gull ved OL i Tokyo i 2021. En erfaren forsvarer, 26-åringen, som ble nominert til Ballon d’Or i 2015 , vil legge til opplevelsen av å spille i store europeiske kamper som Chelsea ser etter for å hjelpe dem med å konkurrere i Champions League i år.

Chelsea la også til forsvarsspiller Perisset fra Bordeaux, som vil bringe allsidighet til troppen. Perisset er i stand til å spille både bakspillerposisjoner eller lenger oppe i en nr. 6-rolle, noe som vil gjøre det mulig for Chelsea å gjøre flere justeringer i lagoppstillingen gjennom liga- og cupkonkurranser. Den 27 år gamle franske landskampen, som var en nøkkelspiller for landet sitt ved EM i sommer, signerte en treårskontrakt med klubben og blir den første franske kvinnespilleren som spiller for Chelsea.

Manager Emma Hayes kan se ut til å presse Perisset inn i en defensiv midtbanerolle da Chelsea led et stort tap i avgangen til midtbanespilleren Ji So-Yun, som forlot klubben etter åtte år for å returnere til Sør-Korea. So-Yun scoret 37 mål på 124 kamper, og som en av klubbens lengst tjente spillere, vil hennes tilstedeværelse definitivt bli savnet.


Manchester City ser ut til å kompensere for avganger med store signeringer

Manchester Citys sommervirksomhet etterlater dem som en av de mest interessante klubbene å holde øye med denne sesongen. Med en masseeksodus av nøkkelspillere og personligheter som har spilt en stor rolle i suksessen deres, håper City å balansere disse avgangene med flere unge, spennende signeringer.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Men før vi kan snakke om hvem som har ankommet Manchester-klubben i sommer, må vi snakke om spillerne som dro. England-landskamper og europamestere, Keira Walsh, Lucy Bronze og Georgia Stanway er blant nøkkelnavnene som kommer, med de to første på vei Barcelona og Stanway til Bayern München. I mellomtiden flyttet midtbanespiller Caroline Weir til Real Madrid, mens spiss Janine Beckie valgte en overgang til NWSL med Portland Thorns.

Walsh er uten tvil det største tapet for City ettersom midtbanespilleren signerte for Barcelona like før torsdagens frist for en verdensrekordavgift. (For sammenhengen var fire av disse spillerne – Walsh, Bronse, Stanway og Weir – alle i startoppstillingen da City tok imot Chelsea i FA-cupfinalen i mai.) I mellomtiden Ellen White, Jill Scott – som var begge en del av EM-vinnertroppen — og Karen Bardsley kunngjorde alle sine pensjoneringer den siste måneden, noe som etterlater et uerstattelig gap, siden hver av dem ikke bare er en stor spiller, men en stor personlighet og leder i garderoben også.

Effekten av disse avgangene gjenstår å se, men City har hentet inn spennende ungt talent med håp om å utfordre igjen om tittelen.

Framover Deyna Castellanos kommer fra Atletico Madrid og er sikker på å bringe ildkraften deres angrep trenger. Den 23 år gamle Venezuela-landskampen vil spille sammen med slike som Chloe Kelly og Lauren Hemp foran. Castellanos’ lagkamerat til Atletico Madrid Laia Aleixandri kommer også denne sommeren, med 21-åringen som er merket for en stor defensiv rolle.

I tillegg kom også en 19 år gammel australsk landslagsspiller Mary Fowler fra Montpellier, en spiss som kan spille inn på midtbanen når det er nødvendig. Fowler scoret fem ganger på 15 opptredener da Montpellier endte på femteplass i Division 1 Féminine. Målvakt Sandy McIver fra Everton og forsvarer Leila Ouahabi fra Barcelona gir også ny dybde til troppen deres.

spille

1:02

Becky Thompson forteller Mark Donaldson hvorfor Manchester City kan være inne for en tøff WSL-sesong.


Arsenal henter inn ildkraft for å styrke angrepet

Arsenal har hatt det roligste overgangsvinduet av topplagene, med Jonas Eidevall som bare la til noen få spillere til troppen som ble nummer to i 2021-22.

Med Arsenal som ønsket å ta tilbake tittelen fra Chelsea, var fokuset på å lykkes med å beholde kjernespillere som Leah Williamson, Beth Mead og Vivianne Miedema i en sesong til. Du kan til og med argumentere for at Miedema signerer en ny ettårskontrakt i mai var noe av det beste London-klubben har gjort det siste året.

I tillegg til å beholde noen stjerner har de lagt til kraft med forward Lina Hurtig fra Juventus, lett Gunners’ største signering for sommeren. 26-åringen vant to ligatitler, to italienske supercuper og en Coppa Italia siden han kom til Juventus i 2020. Hun er mest komfortabel med å spille ute på venstresiden, med farlige kryss og er en stor tilstedeværelse i boksen når hun skjærer inn. fra vingen.

Hvor hun kommer inn på Arsenal-laget gjenstår å se, men med Miedema som potensielt faller lenger bak på midtbanen, kan vi se Hurtig sammen med Stina Blackstenius med Mead til høyre. Det er en kombinasjon enhver motstander vil finne vanskelig å inneholde.


Manchester United har hele tiden vært på kanten av Champions League-kvalifiseringen, og endt på fjerdeplass de siste to sesongene. For å oppnå tredjeplassen og ønsker å gjøre en sak for seg selv som en tittelkandidat, har United hentet inn dybde og mer ildkraft for å gi dem en kampsjanse.

England internasjonal Nikita Parris kommer til United fra en periode i Arsenal, hvor hun slet med å få minutter, og 28-åringen kan gjøre en umiddelbar innvirkning sammen med andre engelske stjerner som Ella Toone og Alessia Russo.

United hentet også Spania fremover Lucia Garcia fra Athletic Bilbao, som scoret 63 mål på 161 kamper for klubben. 23-åringen slutter seg til den tidligere Tottenham-spissen Rachel Williams og West Ham fremover Adriana Leon som nysigneringer i Uniteds angrepsrekke.

Hederlige omtaler

Aston Villa gjorde et stort grep for å hente Englands Rachel Daly fra Houston Dash, midtbanespiller Lisa Evans gjorde en permanent overgang fra Arsenal til West Ham, etter å ha tilbrakt forrige sesong der på lån, og Tottenham har hentet inn erfaring i Drew Spencesom blir med som gratis agent etter å ha tilbrakt et tiår i Chelsea.Kilde