Shadow

Atlanta United FC vs. Toronto FC – Fotballkamprapport – 10. september 2022


Atlanta United-forsvarer Juan Jose Purata scoret et hattrick etter hjørnespark for å gi Atlanta en 4-2-seier over gjestende Toronto FC lørdag kveld.

Atlanta (9-12-9, 36 poeng) ga deres hengende sluttspillhåp et løft med seieren.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Purata iset spillet i det 88. minutt da Alan Franco headet det korte hjørnet rett på hodet til Purata for hans tredje av kampen. Purata er den første spilleren siden minst 2010 som har scoret et hattrick med alle tre målene etter hjørnespark.

Thiago Almada hadde gitt United en 3-2-ledelse i det 74. minutt på en omstridt heading.

Purata åpnet scoringen med sitt tredje mål for sesongen i det 47. minutt.

Det tok bare Toronto FC (9-15-7, 34 poeng) fem minutter å utligne.

Ayo Akinola ble først nektet av en glidende Purata i boksen. Ballen trillet imidlertid fri, og Atlanta-keeper Raul Gudino hadde gått av streken for å forsøke å nekte Akinola, som fortsatte sitt løp og klarte å slippe ballen enkelt inn i det åpne nettet for å utligne kampen.

Atlanta fikk enda en corner og Purata scoret sitt andre i det 62. minutt. Amar Sejdic headet hjørnesparket til midten av feltet der Purata møtte den og headet den hjem.

Bare tre minutter senere felte Purata Torontos Jesus Jimenez som resulterte i et straffespark. Federico Bernardeschi gikk opp mot Gudino og avsluttet kjølig for å utligne kampen.

Gudino har nå ikke klart å redde på alle tre straffene han har møtt i 2022-sesongen. Han gjorde ingen redninger på natten i seieren.

I første omgang så det ut til at Atlanta ville åpne scoringen i løpet av de første 15 minuttene.

I det 11. minutt løp Brooks Lennon inn i feltet, og kuttet deretter ballen raskt tilbake. Toronto-forsvareren Shane O’Neill hadde allerede engasjert og taklet Lennon. Luiz Araujo gikk opp for å ta straffen mot Toronto-keeper Quentin Westberg, og gjorde bare sin syvende sesongstart og første siden 13. juli. Men Westberg nektet Araujo å holde kampen målløs.

Westberg gjorde seks redninger i den tapende innsatsen, og hindret også Almada fra å score en skuddserie sent i kampen.Kilde