Shadow

Byen ser søppeltid i kampen mot rotter

Gnagere blir mer en plage i hele byen og byens tjenestemenn er ute etter å holde de søppelelskende skapningene i sjakk.

Avdelingen for offentlige arbeider vurderer å revidere byens søppelplan som en mulig måte å dempe gnageraktiviteten i byen på, som sies å være den verste den har vært på årevis.

Bostons 311-system mottok mer enn 3500 gnagerklager gjennom midten av oktober, en 12,6% høyere rate enn på samme tid i fjor, ifølge RentHop, en leilighetssøkeplattform. Klagene i år er de fleste siden RentHop begynte å samle inn data om gnageraktivitet i Boston i 2015.

Beboere kan ta ut søppelet sitt når som helst etter kl 17.00 for henting neste dag, som per 2019 har startet kl 06.00, en time tidligere enn vanlig. Mange nabolagsgrupper ba byen om å holde henting klokken 07.00, i frykt for en mulig økning i rotter siden mange innbyggere ville bli tvunget til å ta ut søppelet kvelden før.

“Jeg tror ikke det har fått resultatene byen ønsket,” sa Dennis Roache, assisterende inspektør for avfallsreduksjon for offentlige arbeider. “Vi er absolutt ikke begeistret for hva som skjer på veien og rusk som kommer ut tidligere.”

Roache kom med kommentarene under en byrådshøring forrige uke om skadedyrbekjempelse og oppbevaring av søppel. Han sa at avdelingen hans ønsker å få tidsplanen tilbake til det den var, eller skape “enda mer strukturerte tider der vi vet at vi kan holde avfallet litt mindre.”

Det kan ta tid å gjøre en konkret endring siden byen er under en femårig kontrakt på 28 millioner dollar med East Boston-baserte Capitol Waste Services frem til 30. juni 2024. Roache la til at offentlige arbeider også studerer hvordan søppelkontrakter skrives. .

Diana Coldren, en 22 år gammel beboer i Beacon Hill, opprettet tidligere denne måneden en begjæring på nettet for at byen skulle forhandle frem en kontrakt som har en hentetid på kl. 18.00 08.00 og en ordre om å samle søppel samme dag. Oppropet hadde samlet inn 188 underskrifter av et mål på 200 innen lørdag kveld.

“Akkurat nå det vi ser er at søppel kommer til å gå ned,” sa Coldren under torsdagens høring. “Selv om noen av oss på blokken vår tar den ut klokken 5:30 om morgenen, kan den bli der til klokken 4 eller 5 om ettermiddagen.”

Beacon Hill hadde det tredje høyeste antallet gnagerklager i år, med 91, ifølge RentHop-undersøkelsen. Sentrum regnes som det mest gnagerinfiserte nabolaget i byen, med en økning på mer enn 4% innen 2021, ifølge RentHop. South End er det nest mest infiserte nabolaget.

“Gnagerproblemet er sannsynligvis det største livskvalitetsproblemet akkurat nå i byen, og absolutt i Beacon Hill,” sa Coldren.

Byrådspresident Ed Flynn sa at tidspunktet for når folk kaster søppelet sitt er kritisk, og han mener at byen ikke har satt en skikkelig standard for den timingen.

“Jeg har ikke nødvendigvis det eksakte svaret på hvordan jeg skal løse det,” sa han. “Hvis noen tar ut søppelet sitt klokken 7 om natten og søppelbilen ikke kommer før klokken 7 om morgenen, er det en oppskrift på katastrofe.”

Søppelsekker sitter på fortauskanten i Bostons South End. (Herald-filbilde)