Shadow

Bør Man United la Cristiano Ronaldo gå for ingenting nå som han er en litt delt spiller på Old Trafford?


Livet har gått for fullt for Cristiano Ronaldo i Manchester United, og han har nå blitt en håndbrekk på lagets utsikter til en vellykket fremtid. Det er på tide at United slipper ham fordi det positive utbyttet på banen før eller siden vil oppveie de økonomiske kostnadene ved å la ham forlate Old Trafford gratis denne uken.

Ronaldos mål forrige sesong – 24 på 38 kamper – teller lite da United endte på sjetteplass i Premier League og ikke klarte å vinne et trofé, men en dårlig sesong ville trolig vært mye verre uten 37-åringens bidrag. under en kampanje som så laget spille under tre ledere og slingre seg fra en krise til en annen.

Likevel går fotballen raskt, og når han nærmer seg etårsdagen for returen til United fra Juventus, har Ronaldo blitt gårsdagens mann.

Debatten om han var Uniteds redning forrige sesong, eller lynavlederen for alt som gikk galt, vil rase langt utover hans andre periode i klubben. Men, bare fire kamper inn i Erik ten Hags regjeringstid som manager, er det klart at Ronaldo nå er en litt delt spiller uten noen åpenbar rolle utover den som er misfornøyd på innbytterbenken.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

United har ennå ikke bevist at de kan leve uten Ronaldos mål – med Marcus Rashford, Jadon Sancho, Anthony Elanga og Anthony Martial som fortsatt viser langvarig konsekvens foran. Signeringen på €95 millioner av Antony fra Ajax denne uken ville bidra til å øke Ten Hags alternativer, men likevel er Ronaldo fortsatt den eneste forwarden i troppen som virkelig kan beskrives som en vanlig målscorer.

Det er et større bilde som Ten Hag og United nå må kartlegge, og det kan ikke inkludere Ronaldo og målene hans. Tilbake i 2006 tok daværende United-trener Sir Alex Ferguson den dristige avgjørelsen om å flytte spissen Ruud van Nistelrooy til Real Madrid, til tross for at den nederlandske landslagsspilleren leverte utrolig konsistens med 150 mål på 219 kamper for klubben.

– Dawson: Ten Hag markerer seg ved å droppe Ronaldo
– O’Hanlon (E+): Hva er Ronaldos sluttspill?

Det var et kontroversielt trekk fra Ferguson, men han ville senere avsløre at han sanksjonerte Van Nistelrooys exit fordi spilleren hadde blitt en grublende tilstedeværelse i garderoben og i særdeleshet kvelte utviklingen til en ung lagkamerat: Ronaldo.

«Ruud hadde begynt å kjefte på seg hele tiden [coach] Carlos Queiroz om Ronaldo,” skrev Ferguson i sin selvbiografi. “Det var noen krangel hele veien gjennom hans siste sesong med oss, men det var hovedsakelig Van Nistelrooy om Ronaldo.”

Seksten år senere er det likheter mellom Van Nistelrooys avgang og situasjonen United nå står overfor med Ronaldo. Selv om det ikke er noen spørsmålstegn over Ronaldos profesjonalitet og kondisjon, har kilder fortalt ESPN over en periode på måneder at han har blitt en splittende figur i troppen. Hans krav om de høyeste standardene på treningsbanen skal ikke kritiseres, men kilder har sagt at Ronaldo ikke har vært i stand til å akseptere at United-laget han ble med på nytt var en verden bortsett fra den han forlot, både når det gjelder kaliberet til den. troppen og personlighetene i den.

spille

1:59

Gab Marcotti og Rob Dawson oppdaterer om Cristiano Ronaldos fremtid etter at han ble stående på benken for Manchester Uniteds seier mot Liverpool.

Kort sagt, han forventer at slike som Harry Maguire og Rashford skal opptre som Rio Ferdinand og Wayne Rooney og tar ikke hensyn til deres åpenbare mangler. Da Ronaldos ønske om å forlate United ble offentlig i juli, fortalte en kilde til ESPN at nyheten ble møtt med glede av flertallet av lagkameratene hans og at Ronaldo hadde blitt en «pine in the a—».

Ved å gå glipp av lagets preseason-turné i Thailand og Australia på grunn av “personlige årsaker”, var Ronaldo på den andre siden av verden da Ten Hag begynte å jobbe med sitt nye lag, og forsøkte å skape en følelse av enhet som hadde vært fraværende forrige sesong . Så snart Ronaldo kom tilbake til kamp, ​​gjorde han sin nye manager sint ved å forlate Old Trafford ved pause av en treningskamp før sesongen mot Rayo Vallecano.

Så kom den sørgelige prestasjonen under et 4-0-tap mot Brentford, da Ronaldo var like skyldig som resten av lagkameratene for tapet. Det var hans eneste start under Ten Hag — han spilte hele 90 minutter — og har så langt registrert bare 153 minutter, og ingen mål, på fire kamper denne sesongen.

Etter å ha blitt møtt som en tilbakevendende helt for bare 12 måneder siden, er Ronaldo nå en kilde til friksjon i garderoben og unnlater å tilby sin nye manager en positiv fotballgrunn til å velge ham i start-XI. Så hvorfor er han fortsatt på Old Trafford?

Først og fremst har United rett og slett ikke klart å finne en klubb for å ta ham. Mens den offentlige posisjonen har vært at Ronaldo ikke er tilgjengelig for overgang, har kilder fortalt ESPN at det er gjort forsøk på å finne en klubb og at en flytting bort fra Premier League ville passe begge parter. Men med et år igjen på en kontrakt verdt 500 000 pund i uken, er mangelen på interesse for en spiller som blir 38 i februar ikke overraskende, selv om Napoli og hans tidligere side Sporting CP er de siste som er koblet til et mulig lånetrekk. .

Hvis Ronaldo var et rimeligere tilbud, ville klubber utvilsomt dukket opp for å signere ham, så United har nå en stor beslutning å ta.

De siste årene har Arsenal tatt en økonomisk knekk ved å kansellere kontraktene til Mesut Özil og Pierre-Emerick Aubameyang – sammen med en rekke andre – for å fremskynde Mikel Artetas gjenoppbyggingsjobb i Emirates, og med Gunners som nå sitter kl. toppen av Premier League med et spennende ungt lag, begynner disse avgjørelsene å gi resultater.

Ved å komme til enighet med Ronaldo, ville United gi Ten Hag den samme muligheten til å rense luften og presse frem med sin egen agenda. Alternativet ville være å beholde ham til slutten av kontrakten og håpe at problemene vil forsvinne, men det vil sannsynligvis bli en enda dyrere sjanse.

Fra et fotballperspektiv er det bare én avgjørelse United kan ta.Kilde