Shadow

Max Verstappen visirlist ble sittende fast i Charles Leclercs bremsekanaler


Charles Leclercs belgiske Grand Prix ble ødelagt av en visiravrivningsstrimmel fra tittelkonkurrenten Max Verstappens hjelm som kom inn i bremsekanalene til Ferrari.

Videoopptak har bekreftet at Verstappen rev av et visir i åpningsfasen og den lille stripen gikk inn i bremsekanalen til høyre foran til Leclerc, som kjørte rett bak.

Det tvang Leclerc inn i et uplanlagt pit-stop og senere ville koste ham femteplassen – visiret som satt seg fast i kanalene førte til en sensorfeil som fikk Ferrari-sjåføren til å sette fart i pit-lane, og ga ham en straff på fem sekunder som rykket ham ned bak Fernando Alonso på slutten av løpet.

Verstappen vant løpet for å åpne opp en tilsynelatende uoverkommelig ledelse på 98 poeng over Leclerc med åtte løp igjen.

“Jeg håper det ikke er min,” sa Verstappen etter løpet, og la til at Leclerc hadde vært “superuheldig”.

I nedkjølingsrommet etter løpet ble Verstappen hørt fortelle Red Bull-lagkamerat Sergio Perez at han fortsatt var dekket av støv fra den første runden, da han tok unnvikende handlinger på runde én for å unngå nedfallet av Lewis Hamiltons kollisjon med Fernando Alonso.

Støvet fikk Verstappen til å rive av en visirlist noen hjørner senere.

“Det var superhektisk, og så mye skitt også. Jeg tok av meg riven fordi jeg knapt kunne se noe bare på grunn av den forrige sektoren, som at alle bare gikk på gresset, på grusen, men vi overlevde uten skader “, sa Verstappen.

Informasjon fra Reuters bidro til denne rapporten.Kilde