Shadow

Bli raskere og sterkere denne sommeren


Pinnebevegelsesøvelser med forskjellige størrelser og vektredskaper: små medisinballer, store klinker, mindre pucker, vektede pucker osv.

Jim Radcliffe var styrke- og kondisjonstrener for det gullmedaljevinnende 2018 amerikanske kvinnenes olympiske ishockeylag, og har mer enn 30 års erfaring ved University of Oregon. Han har spilt en betydelig rolle i å hjelpe idrettsutøvere i en rekke idretter å bringe det olympiske mottoet til live ved å få styrke, kraft, utholdenhet og hurtighet.

Radcliffe delte sine treningsråd utenom sesongen for unge hockeyspillere, inkludert alderstilpasset fremgang, eksplosivitet, scoring og mer.

Minnesota Hockey: Hva vil du anbefale for unge hockeyspillere for å bygge og vedlikeholde styrke og kondisjon denne offseason?

Jim Radcliffe: Det er viktig å fortsette å bevege seg og ha det gøy med en rekke aktiviteter, inkludert sykling, svømming, klatring, roing, baseball, tennis, skateboard og rulleskøyter – eller andre idretter som legger vekt på raske bevegelser i flere retninger ved bruk av fot-/hånd-/øyekoordinasjon .

Minnesota Hockey: Hvorfor er raske bevegelser i flere retninger som i tennis mer fordelaktig for unge hockeyspillere, i motsetning til noe som langdistanseløping?

Radcliffe: Alle disse aktivitetene er veldig “hocke”.y-lignende» både fysiologisk – intensiteter, varigheter osv. – og mekanisk. Langdistanseløping misser målet i begge faktorer fra intensitets- og intervallaspektet; og savner de biomekaniske og tekniske aspektene ved skøyter raskere og mer effektivt i lengre tid.

Minnesota Hockey: Hva er noen kreative måter for spillere å bygge sin atletikk i løpet av sommeren?

Radcliffe: Drill er ikke alltid ferdigheter. Men fri lek og å være involvert i flere aktiviteter bidrar til å utvikle den generelle atleten og skape en sunnere, mer motstandsdyktig en. Et eksempel på en kondisjonsrute for en ung spiller over sommeren kan bestå av kort akselerasjon – «avgang» – og hopping tidlig i uken, styrke- og utholdenhetsarbeid midt i uken, deretter frilek og forskjellige spill – med en mengde kontinuerlige stopp-start-retningsutfordringer senere i uken.

Minnesota Hockey: Styrke- og kondisjonstilnærminger for 8U-spillere vil absolutt variere fra spillere i 12U eller 14U. Hvis du måtte fremheve et spesifikt fokusområde for hver aldersgruppe, hvordan ville det sett ut?

Radcliffe: USA Hockeys nettside har gode konsepter og en god progresjon. En ting som bør vurderes nøye er “hvorfor” bak bruken av dot drill og stiger siden ekte smidighet – både på og utenfor isen – handler om projeksjon av hoftene i tillegg til fotarbeid.

Radcliffe anbefaler følgende:

  • For 8U: Gratis lek, spill som tag, capture the flag, rulleskøyter, klatring i trær og lekeutstyr, tumbling, løping og hopping

  • For 10U: Blanding av fri lek og progressiv kroppsøving (riktig akselerasjon, retningsendring, kasting, sparking, hopping, begrensing, etc.)

  • For 12U: Fri lek, progressiv idrettsutvikling, introduksjon til styrketrening for hele kroppen

  • For 14U: Multisport ferdighetsutvikling

Minnesota Hockey: Er vekttrening mer eller mindre viktig enn tidligere? Det virker som om NHL-ere ser mer ut som tennisspillere enn fotballspillere i disse dager.

Radcliffe: Først må du definere vekttrening. Hvis det er kroppsbygging eller ren styrkeløft er det mindre viktig for generell hockeyutvikling enn total kroppsvekttrening. Ved total kroppsvekttrening styrkes koordinerte og kombinerte bevegelser like mye eller mer enn isolerte muskler.

Minnesota Hockey: Hva er noen spesifikke treningsøvelser for total kroppsvekt som du vil anbefale?

Radcliffe: Overhead knebøy; presser inn i utfall; knebøy i presser; godt instruert kraftrenser, snapper og rykker fremgang; medisinballkast, kast og pasninger.

Minnesota Hockey: Barn ønsker å score mål. Hva er noen øvelser du vil anbefale for å styrke “scorende” muskler og koordinasjon?

Radcliffe: Stikkbevegelsesøvelser med forskjellige størrelser og vektredskaper: små medisinballer, store klinkekuler, mindre pucker, vektpucker, etc.

Minnesota Hockey: Eliteidrettsutøvere legger mye mer vekt på diettene sine i disse dager. Hvor viktig er det for barn? Har du noen ernæringstips før eller etter trening?

Radcliffe: Igjen, balanse er nøkkelen. Foreldrene våre og besteforeldrene våre hadde den rette ideen – to til tre gode, velbalanserte sittemåltider. En fargerik tallerken som involverer alle de riktige matgruppene går langt. Å komme lenger unna hurtigmat, fulle drinker og kosttilskudd, og stole på måltidsplaner av høy kvalitet.

Minnesota Hockey: Hva vil du si til en trener eller forelder som er bekymret for at barnet deres overdriver det når den lange sesongen er over?

Radcliffe: Selvfølgelig anbefales pauser, men det er viktig å fortsatt være aktiv.

Minnesota Hockey: Hvilke råd vil du ha til foreldre som kan føle seg presset til å holde barna sine på skøyter eller på isen hele sommeren, slik at de ikke kommer på etterskudd?

Radcliffe: Tre enkle poeng: Mer er ikke alltid bedre, hold FUN i grunnleggende og variasjon holder dem sunne.Kilde