Shadow

Barcelonas nye æra har fått en treg start da Lewandowski og Raphinha blir stengt ute i en målløs uavgjort


BARCELONA — Xavis nye signeringer kunne ikke gjøre forskjellen mot Rayo Vallecano i sesongåpningen deres på Camp Nou, som endte 0-0. Barcelona dominerte kampen i besittelse og sjanser skapte, men Rayo holdt på for å kvitte seg med uavgjort.

– Rapport: Barcelona 0-0 Rayo Vallecano | LaLiga bord | Kommende kampoppsett

ESPNs Sam Marsden har reaksjonen fra Camp Nou.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

Barcelonas nye æra starter tregt

Barcelonas nye lysende fremtid begynte med en hakkende målløs uavgjort hjemme mot Rayo Vallecano på lørdag. Det var i hvert fall bedre enn de to 1-0 tapene de led mot samme motstand forrige sesong.

Det skulle vært annerledes denne gangen. Siden tapet mot Rayo i april, har Barca brukt over €150 millioner på nye spillere. Tre av deres fem nye signeringer startet her etter at de fleste av dem ble registrert i LaLiga bare 24 timer før avspark. Jules Konde så imidlertid på fra tribunen. Barca har ikke nok lønnsplass til å registrere forsvareren ennå.

Robert Lewandowski har blitt registrert og han ledet linjen, flankert i angrep av andre nysignerte Raphinha og Ousmane Dembele, men ingen av dem kunne finne en vei forbi Stole Dimitrievski i gjestenes mål. Da Lewandowski slo ham tidlig i første omgang, gikk flagget opp.

Innbytter Franck Kessie fikk også et mål utelukket for offside, mens Sergio Busquets og Dembele begge ble nektet av Dimitrievski. Da sjansene falt Raphinhas vei, bommet han på målet.

Optimismen før kampen til de 81 000 fansen på Camp Nou ble til fløyter i andre omgang da Dimitrievski kastet bort tid ved enhver anledning. Barcas spillere ble også frustrerte. Busquets ble vist et sent rødt kort for en andre booking.

Det var nesten et stikk i halen for vertene også, med Rayo som skar sine egne sjanser. Heldigvis for Barca var keeper Marc-Andre ter Stegen i god form for å sikre at de ikke led et tredje strake tap mot Andoni Iraolas lag.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Barcas angrep kan trenge litt tid

Kanskje det var urealistisk å forvente at Barcas nye angrep skulle klikke med en gang. Xavi har utrolig dybde tilgjengelig for ham, men gjennom preseason har han vist en preferanse for Lewandowski, Raphinha og Dembele. Ansu Fati, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang og Memphis Depay venter i vingene. De blir kanskje ikke alle utover overgangsvinduet.

Raphinha strålte i preseason, men kastet bort sine beste sjanser mot Rayo. Dembele blåste varmt og kaldt. Lewandowski prøvde å drive laget videre, men ingenting falt helt for ham. Det var ingen umiddelbar forbindelse mellom de tre. Innbytter Ansu ga like mye som en gnist da han kom inn, mens Aubameyang så en sen sjanse ryddet av streken.

Det tok før januar av deres første sesong sammen før Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez virkelig tok av. La oss se hvor raskt Xavi kan sette denne frontlinjen i form.

Rayo viser legitimasjon

Rayo endte på 12. plass forrige sesong i sitt første år tilbake i toppklassen og viste mot Barca på lørdag at de nok en gang er klar for kampen til tross for at de har et av ligaens minste budsjetter.

Iraola er en fantastisk ung trener og han har noen talentfulle spillere, til tross for at han ikke har en krone å bruke. Isi Palazon og Oscar Trejo var morsomme å se på Camp Nou, men det var lagets form og forståelse som ga dem poenget.

Det er tre kamper på rad de har stengt Barca ute. Luis Suarez sitt mål i 2019 var katalanerens siste mot Rayo. Det handler ikke om flaks. Det er opp til Iraola.


Spillerrangeringer

Barcelona: Ter Stegen 7; Araujo 6, Christensen 6, Eric Garcia 7, Alba 5; Busquets 6, Pedri 6, Gavi 6; Raphinha 5, Lewandowski 6, Dembele 6

Subs: De Jong 7, Roberto 6, Ansu 6

Rayo: Dimitrievski 8; Balliu 7, Lejeune 7, Catena 7, Fran Garcia 7; Ciss 6, Lopez 6; Isi Palazon 7, Trejo 7, Alvaro Garcia 6; Camello 6

Subs: Falcao 6, Ponce 6, Pozo 6, Valentin 6


Beste og dårligste utøvere

BEST: Dimitrievski

Hjemmesupporterne ble lei av synet av ham på grunn av bortkastet tid, men skuddstoppet ga Rayo et poeng. Han gjorde seks redninger totalt på en minneverdig åpningsdag for Rayo.

VERST: Jordi Alba

Ingen fortjener for mye kritikk for at Barca tapte poeng, men venstreback Jordi Alba var kanskje den spilleren som var lengst unna sine beste. Han er vanligvis en så integrert del av lagets angrep, men kom ikke nok frem eller koblet seg godt til de foran ham.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Andoni Iraola har ikke tapt mot Barcelona i løpet av sin tid som manager for Rayo Vallecano.

Busquets ble utvist i tilleggstid, hans første utvisning i en LaLiga-kamp.

Lewandowski kunne ikke finne nettmaskene i sin første LaLiga-kamp på Camp Nou.


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Jeg forstår skuffelsen, forventningene er veldig høye. Vi må analysere spillet, forbedre oss og fortsette å tro på spillemodellen. Rayo forsvarte seg godt. Det var vanskeligere for oss å skape [chances] enn vanlig. Det er synd fordi vi ønsket å vise fansen at vi er på god vei. Det er skuffende, men vi ber om tålmodighet.” – Barcelonas hovedtrener Xavi


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

  • Barcelona: sist gang de gikk tre strake ligakamper uten å score mot samme motstander var mot Atletico Madrid i 2020-21; før det hadde de ikke gått tre strake møter uten å score mot en motstander siden de gikk fire på rad mot Real Oviedo i 1989-91


Neste

Barcelona: De reiser til Real Sociedad 21. august før de spiller en vennskapskamp mot Premier League-mesterne Manchester City 24. august, etterfulgt av en hjemmekamp i LaLiga mot Valladolid 28. august.

Rayo Vallecano: Rayo reiser til Espanyol 19. august, er vert for Mallorca 27. august før han reiser for å spille Osasuna 4. september.

Kilde