Shadow

Rodriguez var “fotballspiller fra den dagen han ble født”


James Rodríguezs imponerende driv som ungdomsspiller resulterte i økter og treninger to om dagen etter at hver spiller hadde forlatt banen.

James Rodríguez/Shutterstock.com

Verdensmesterskapet i 2014 var fullt av overraskelser og uventede oppfordringer til berømmelse, men ingen var bedre enn fremveksten av James Rodríguez.

Sønnen til en colombiansk landslagsspiller, Rodríguez fant sin kjærlighet til fotball i en alder av fem da stefaren hans meldte inn unggutten til det lokale akademiet i Tolima.

Selv om Rodríguez var et innadvendt barn som ofte vek unna sosialisering på grunn av stammen hans, var hans lyst for fotball umiskjennelig helt fra begynnelsen.

I følge Rodríguez’ mor, Maria de Pilar Rubio: “James ønsket aldri å bli fotballspiller, men han var en fotballspiller fra den dagen han ble født.”

Rodríguezs imponerende driv som ungdomsspiller resulterte i økter og treninger to om dagen etter at hver spiller hadde forlatt banen. Familiens middelklassestatus tillot ham å ha private fotballlærere og trenere som hjalp ham med å finpusse ferdighetene, taktikkene og styrkene hans, som alle ble oversatt til resultater på fotballbanen.

På grunn av den unge Rodríquez sin dedikasjon, fikk Columbias en gang i en generasjon spiller sitt store gjennombrudd i 2004 Pony Futbol Championship. I turneringen, som har omtalt mange av Columbias beste spillere gjennom årene, scoret Rodríquez et usannsynlig mål etter et hjørnespark – en sjelden prestasjon i fotballspillet. Rodríquez vant deretter toppspilleren i turneringsprisen.

Utmerkelsene var hyggelige, men enda viktigere var Gustavo Adolfo Upegui Lopez blant publikum under turneringen. Lopez var en colombiansk forretningsmann, fotballentusiast og et individ som var teoretisert for å være knyttet til Pablo Escobar og det colombianske kartellet. Lopez, overbeviste Rodríquez om å signere med den Medellìn-baserte klubben Envigado.

Etter å ha gått opp gjennom Envigados fantastiske ungdomsakademi til moderklubben, ble Rodríguez deretter flyttet til den argentinske klubben Banfield før han ble overført til verdensmaktene Real Madrid og, mer nylig, Bayern München.

Rodríguez er tilbake på den store scenen med Colombia etter et minneverdig verdensmesterskap i 2014, en turnering hvor han snittet et mål hvert 67. minutt. Colombianeren scoret seks ganger over sine 400 minutter og scoret i prosessen halvparten av lagets mål i turneringen.

Det var i stor grad på grunn av den talentfulle midtbanespillerens innflytelse at Colombia fortsatte med å lage historie i Brasil 2014, og markerte sitt beste løp i verdensmesterskapet noensinne etter å ha nådd kvartfinalen, hvor de tapte mot Brasil.

Å si at Rod er en trussel vil være en underdrivelse, og likevel er han tilbake og bedre enn noen gang. Etter ikke å finne sin plass i Real Madrid, har Rodríguez blitt den manglende brikken og et referansepunkt for sin nye klubb Bayern München.

Colombianeren fikk hele syv mål og 11 assists på bare 19 Bundesliga-opptredener denne sesongen, tall som ville fått enhver colombiansk fan til å drømme om en VM-kampanje som ligner den forrige.

Baren er satt høyt for 2014 World Cup Adidas Golden Boot og Goal of the Tournament-vinneren.Kilde