Shadow

USA Hockeys amerikanske utviklingsmodell får gjennomslag i andre idretter


Ben Frank, en kanadier med base i California, hadde en hockey åpenbaring i Pittsburgh.

Opprinnelig fra Toronto, trivdes Frank i ungdoms- og juniorhockey og spilte deretter kollegialt ved University of Toronto før han dro til California for å spille profesjonell rullehockey.

I 2011 drev Frank den blomstrende Wildcats Hockey Club fra Riverside, California, og takket ja til en invitasjon i siste liten til å delta på et USA Hockey-symposium i Pittsburgh.

Det var presentasjoner fra eksperter innen barneutvikling, hockey og idrettsvitenskap fra hele verden som ga fakta og tall som knuste alt han opplevde som ungdomshockeyspiller og alt han implementerte som ungdomshockeyleder.

“Med det jeg lærte, ble beslutningen veldig klar: Jeg kunne ikke fortsette å gjøre ting på den gamle måten,” husker Frank. “Hvis det ikke fungerte, skulle jeg komme meg ut og gjøre noe annet fordi jeg ikke med vilje ville gjøre noe som ville skade fremtiden til disse barna.”

Programmet hans hadde 275 barn, og de var midt i en sesong, men Frank endret alt radikalt. Ingen flere øvelser som de han gjorde på college. Ingen flere full-is-øvelser for de små barna. Og mer trening, færre spill og mindre reiser.

Det var en masseeksodus.

Måneder senere var bare fire av de 12 trenerne og 125 barna igjen.

“Det ble veldig polariserende,” sier Frank. – Det var virkelig tøft.

Ken Martel, en Californianer som spilte kollegialt i Michigan, hadde sitt “aha”-øyeblikk i Colorado Springs.

Et mangeårig medlem av USA Hockeys trener- og spillerutviklingslag, fikk Martel i oppgave av avdøde Jim Johannson å undersøke sportens synkende deltakelse – de ble mest skremt av et fall på 40 000 mannlige spillere over noen år – og revurdere utviklingsplanen.

Martel koblet til hockeyinnsidere som brydde seg dypt om sporten, så vel som ledere fra andre idretter og sportsforbund. Men en presentasjon fra ungarskfødte, da kanadisk statsborger og forfatter av Langsiktig utvikling av idrettsutøvereIstvan Balyi la ham i gulvet.

“Han presenterte langsiktig utvikling av idrettsutøvere, og jeg sa: ‘Wow, dette høres ut som våre problemer!’ ”

Martel nådde selvfølgelig ut til Balyi, som har jobbet med en rekke internasjonale idrettsorganer og -lag.

Den første nøkkelen: Plasser barna først.

Martel reflekterte over sin egen barndom, og spilte på Norwalk Ice Arena i California hele tiden med venner.

“Hvis det var noen problemer, når jeg tråkket på isen, smeltet alt annet på en måte bort,” sier Martel, “og det ville være et stort smil på ansiktet mitt.”

Men spillet endret seg bokstavelig talt.

Istid begynte å koste penger, og voksne begynte å bry seg mer om gevinster, titler og avgifter, og mindre om moro og personlig utvikling.

«Det er litt som Back to the Future. Det gir spillet tilbake til barna, sier Martel. «Da vi vokste opp, var vi ikke så overtrente som alle er nå, i ung alder. Vi behandler ikke 8-åringer som 18-åringer.»

Martel og andre ved USA Hockey begynte å lage rammeverket for den amerikanske utviklingsmodellen (ADM) som la vekt på alderstilpasset, aldersspesifikk konkurranse- og treningsstruktur for å styrke alle barn og ta en langsiktig tilnærming til utvikling.

NHL var raskt ute med å omfavne initiativet, og andre styrende organer la merke til det.

.embed-container {posisjon: relativ; polstring-bunn: 56,25%; høyde: 0; overløp: skjult; maks-bredde: 100 %; } .embed-container iframe, .embed-container-objekt, .embed-container embed { posisjon: absolutt; topp: 0; venstre: 0; bredde: 100 %; høyde: 100%; }

Bob Mancini, en New Yorker med base i Michigan, kjente et problem da sønnen Victor begynte å spille hockey.

Victor begynte å gå på skøyter og spille på 3 ½, men han øvde på full is.

“Jeg så det, og tenkte at det må være en bedre måte,” sier Mancini. “Jeg visste bare ikke nøyaktig hva det var.”

Det nærmeste alternativet for halvis var 17 mil fra hjemmet deres. Men etter ett år tvang dette programmet i hovedsak Victor til å gå over til trening på full is. Så Mancini startet et halvis-program for sønnen og andre unge gutter på en skøytebane 37 mil hjemmefra.

Så lærte han om ADM, og han forlot stillingen som direktør for spillerutvikling for Edmonton Oilers og takket ja til en regional managerstilling hos USA Hockey.

“Det forandret livet mitt, når det gjelder hvordan jeg skal se på utviklingen av ungdom,” sier Mancini.

Mancini og andre regionale ledere hjelper folk som Frank med å implementere endringer.

Frank forpliktet seg til noen nøkkelprinsipper: Oppmuntre idrettsutøvere til å spille andre idretter, tren tre ganger for hver kamp og forby 8-åringer å “spille opp”. Frank samarbeidet også med Positive Coaching Alliance.

Tallene begynte å snu for Frank, og transformasjonen virket passende da det ble Junior Reign, en partner av Los Angeles Kings og dets AHL-tilknyttede Ontario (Calif.) Reign.

Før han tok i bruk ADM, beholdt Franks program rundt 55 prosent av spillerne, og mange manøvrerte til andre klubber av en rekke årsaker. Men etter å ha tatt i bruk ADM, vokste retensjonen til mer enn 90 prosent, og den jevne veksten har spillermassen over 300 nå.

“Jeg tenkte at det var bedre å være pionerer og være tidlig ute med det,” sier Frank. “Fordelene oppveide utfordringene.”

Alle de relevante tallene går oppover for USA Hockey fra et tiår siden: 13 prosent flere spillere 18 år og yngre; 33 prosent økning i spillere 8 og under; 37 prosent opp for kvinnelige spillere; og 15 prosent flere mannlige spillere.

Ishockey og lacrosse leder ungdomsidretter med de mest trente trenerne, inkludert effektive motivasjonsteknikker på 40 % hver

– Statusrapport 2018

Martel er ydmyk over ADMs suksess. Men han så aldri dette: ADM gir treningsrammene for mange klubber og nesten 20 styrende organer, inkludert USAs olympiske komité.

“Det slo meg aldri inn,” sier Martel. «Jeg blir til tider litt overveldet når jeg tenker på det. Jeg prøver å la være.”

I stedet fokuserer Martel på hva mer han kan gjøre for å hjelpe til med å snu nedgangen i ungdomsidrettsdeltakelse ved å utdanne flere foreldre og trene opp flere trenere.

“Våre ADM-ansatte er utrolig,” sier Martel. “De forstår bare viktigheten av hva det er vi prøver å gjøre.”Kilde