Shadow

Barcelona-trener Xavi sier at han føler seg “frigjort” etter at overgangsvinduet stenger


Barcelona-trener Xavi Hernandez sier han føler seg frigjort etter at overgangsvinduet stengte med at Hector Bellerin og Marcos Alonso ble klubbens syvende og åttende signeringer for sommeren.

Barca var en av de travleste klubbene i Europa under vinduet, og brukte over 150 millioner euro på Robert Lewandowski, Raphinha og Jules Konde alene.

– Barcelona signerer Marcos Alonso etter Chelsea-exit
– Karlsen: Barca, Man City vinner overgangsvindu
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Bellerin, Alonso, Andreas Christensen og Franck Kessie kom alle på gratis overganger også, mens unggutten Pablo Torre kom til fra Racing Santander.

Over 15 spillere forlot klubben også, inkludert Pierre-Emerick Aubameyang og Sergino Dest på torsdag, noe som gjør Xavi lettet over at han nå kan jobbe med en viss sikkerhet angående hvem som vil være i klubben denne sesongen.

Jeg føler meg litt frigjort nå er alt over, nå vet vi hva vi har, sa Barca-treneren på en pressekonferanse fredag.

“Det har vært en spektakulær innsats og vi har en flott tropp å jobbe med.”

Til tross for det antydet Xavi at han ville ha likt ytterligere tillegg. Han avslørte tidligere i sommer at klubben hadde gått glipp av Chelsea-forsvareren Cesar Azpilicueta og har aldri lagt skjul på ønsket om å hente Manchester City-midtbanespiller Bernardo Silva.

“Det har nesten vært det beste scenarioet,” la Xavi til, og reflekterte over overgangsvinduet.

“Kan være [we are] mangler en spiller… men når det er sagt, så er jeg superfornøyd med hvordan ting gikk. Klubben gjorde en enorm innsats for å få signeringene vi har fått til å skje. Jeg er veldig glad og takknemlig for innsatsen alle har gjort.”

En spiller som ble igjen i klubben er Jordi Alba. Venstrebacken har vært en alltid tilstedeværende i siden det siste tiåret, men har mistet plassen til tenåringen Alejandro Balde nylig, mens Alonso kommer for å gi ytterligere konkurranse.

Xavi insisterer imidlertid på at han ønsket at Alba skulle forbli på Camp Nou etter koblinger til Inter Milan og sier at han vil spille en viktig rolle denne sesongen uansett om han starter kamper eller ikke.

“Jeg vil ha Jordi her, som kaptein, men også som en person jeg har et godt forhold til,” sa Xavi.

“Han er en leder og han vil hjelpe mye uansett [playing time]. Han er engasjert i klubben. Jeg vil si det igjen: Jeg er glad for å ha ham her. Jeg ville aldri at han skulle gå.”

Xavi skulle gjerne ha likt at Aubameyang også skulle bli, men forsto hvorfor den tidligere Arsenal-spissen, som ble henvist til en reserverolle i Barca etter signeringen av Lewandowski, ønsket å returnere til Premier League med Chelsea.

Aubameyang (33) kom til Barca først i januar og drar til Stamford Bridge i en avtale på 12 millioner euro etter å ha scoret 13 mål på 23 kamper.

“Jeg er trist å se ham gå,” sa Barca-sjefen. “Han ga oss mye på kort tid her. Han gjorde forskjellen i kamper, han postet noen ekstraordinære tall, han er en flott person, alltid smilende, trener bra.

“Men det var en mulighet, fremfor alt for ham, men også for klubben. Alle var fornøyd med avtalen, men jeg er trist å miste en spiller som ham.”

Barca er tilbake i aksjon på lørdag når de reiser til Sevilla i LaLiga (streaming LIVE, 15.00 ET, ESPN+). Xavis lag har syv poeng på tre kamper så langt, mens Sevilla har uavgjort ett og tapt to av de tre innledende kampene.Kilde