Shadow

Barcelona hevder at Frenkie de Jongs kontrakt har uregelmessigheter


Barcelona sendte et brev til Frenkie de Jong i juli og advarte spilleren om at fornyelseskontrakten han signerte i 2020 under det forrige styret hadde påståtte uregelmessigheter, sa klubbkilder til ESPN.

Når de ble kontaktet av ESPN, sa kilder nær spilleren at kontrakten er lovlig og hevder brevet som Barca sendte var ment å legge press på den nederlandske midtbanespilleren til enten å akseptere en flytting bort fra Camp Nou eller å akseptere en lønnsreduksjon.

– La Liga på ESPN+: Strøm LIVE-spill og repriser (kun USA)

På det tidspunktet brevet ble sendt, hadde Barca oppnådd en foreløpig avtale med Manchester United for De Jong i en avtale verdt totalt €85 millioner og trengte pengene for å registrere nye signeringer uten å bryte LaLigas lønnsgrenser.

Når det gjelder muligheten for at De Jong fortsetter på Camp Nou med lønnskutt, sa kilder i Barcelona sist helg til ESPN at dette var det foretrukne valget til klubbpresident Joan Laporta og trener Xavi Hernandez. Xavi mener spilleren er viktig fordi han kan dekke forskjellige roller.

Skulle De Jong ikke gå med på å forlate eller redusere lønnen, vil ikke de samme klubbkildene utelukke at Barca forteller spilleren at han er overskudd til kravene for å øke presset.

De Jong reduserte lønnen i oktober 2020, under daværende president Josep Maria Bartomeu, og utsatte deler av lønnen mens han forlenget kontrakten til juni 2026.

Barcas nåværende styre mener det var visse uregelmessigheter i den fornyelsen. Marc-Andre ter Stegen, Gerard Pique og Clement Lenglet signerte også lignende avtaler for å hjelpe klubben med deres likviditetsproblemer, og ESPN-kilder la til at klubben også vurderer rettslige skritt for disse avtalene.

Manchester United er klubben som har vist mest interesse for De Jong til nå. Chelsea har også vist interesse for spilleren, men har ikke kommet med et formelt tilbud.

Som ESPN har rapportert, ønsker De Jong å fortsette på Camp Nou og har gjentatt ved flere anledninger at han ikke ønsker å slutte seg til en klubb som Man United, som ikke vil spille i Champions League denne sesongen.

Før Barcelonas 6-0 seier over Pumas i Joan Gamper Trophy-kampen på søndag, sa Laporta: “[De Jong] er en Barca-spiller av god kvalitet og vi vil at han skal bli. Med ham og lagkameratene har vi en veldig sterk midtbane. Han har tilbud, men vi vil at han skal bli, og han vil også bli.”

Barcelona har hentet inn slike som Raphinha, Jules Konde og Robert Lewandowski for en rapportert totalsum på mer enn €150 millioner når de prøver å gjenoppbygge laget.

Laporta sa at han forventet flere overføringer inn og ut av klubben før markedet stenger 31. august, med Chelsea-forsvareren Marcos Alonso sterkt knyttet til de 26 ganger spanske mesterne.

ESPNs Adriana Garcia bidro til denne historien.Kilde