Shadow

Føderal dommer nekter LIV-golfere bud på PGA Tour etter sesongen


En føderal dommer i California har bestemt at tre golfere som ble med i Saudi-støttet LIV Golf ikke vil kunne konkurrere i PGA Tour etter sesongen.

Dommer Beth Labson Freeman tok sin avgjørelse tirsdag ettermiddag i San Jose etter at advokater for partene snakket i omtrent en time. Freeman sa at hun ikke mente at golfspillerne sto overfor uopprettelig skade på grunn av de store pengene de var garantert ved å bli med i LIV, et nøkkelspørsmål i saken.

“Det er rett og slett ingen uopprettelig skade i denne saken,” sa PGA Tour-advokat Elliot Peters.

De tre suspenderte golfspillerne søkte en midlertidig besøksforbud, noe Freeman avviste. Talor Gooch, Matt Jones og Hudson Swafford hevdet at de burde være i stand til å spille hvor de vil, og sa hver i brev til PGA i forrige måned: “Jeg er en gratis agent og uavhengig kontraktør.” De er blant 10 spillere som anla antitrustsøksmål mot PGA Tour forrige uke – inkludert Phil Mickelson.

Robert Walters, en antitrust-advokat som representerer golferne, bemerket at det er deres mulighet på en stor sluttspillscene, “effektivt golfens Super Bowl” på grunn av dens “betydelige inntektsmuligheter.” Freeman svarte at LIV Tour-inntektspotensialet også var stort og spurte om spillerne kanskje hadde vært i stand til å vente til slutten av PGA Tour-sesongen med å reise til den nye touren.

Walters hevdet at det bare var 48 plasser, og de ville ha fylt opp i henhold til LIV Golf-sjef Greg Norman, som Freeman sa at hun var enig i den holdningen til, men at golferne kunne få langt mer økonomisk å bli med i LIV enn pengene de kunne ha tjent på PGA-touren.

“Dette er en usedvanlig attraktiv økonomisk mulighet, men det er mye mer enn det,” sa Walters, og sa at skaden er at “spillere mister immaterielle fordeler” slik som kvalifikasjoner for de store turneringene så vel som andre invitasjoner.

“Dette er den hellige gral fordi alle ønsker å konkurrere i og vinne i store mesterskap, men det er ikke bare de store,” sa Walters. Han bemerket at PGA-touren antydet at disse golferne ville sette en “flekk” eller “stank” på tourens image ved å spille.

Den første av tre FedEx Cup-sluttspill-arrangementer begynner torsdag når spillere konkurrerer om 18 millioner dollars toppgevinst – og dermed haster det for Freeman å styre. Denne saken kan gå til rettssak neste år, med mulighet for en forføyningshøring i slutten av september eller begynnelsen av oktober, ifølge Peters.

Peters sa at å oppheve suspensjonene til golfspillerne og la dem spille ville “endre status quo” for PGA Tour og “gi dem en fantastisk plattform” for å promotere LIV-touren mens de konkurrerer i et PGA-arrangement.

“Jeg tror det er et stort problem,” sa han. “… Kommissæren trenger evnen til å beskytte turen. Dette er en veldig alvorlig situasjon for Touren.”

Gooch (nr. 20), Jones (nr. 65) og Swafford (nr. 67) er blant ni spillere som har sluttet seg til LIV Golf og avsluttet den ordinære sesongen blant de 125 beste i FedEx Cup-tabellen. De seks andre som ble med i LIV Golf ber ikke om å spille i tourens ettersesongen.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde