Shadow

Felix Rosenqvist avklarer kontraktssituasjonen sin, gjentar overfor McLaren at han ønsker å fortsette å kjøre IndyCar


Den merkelige motorsports-tullsesongen har slått IndyCar-sjåføren Felix Rosenqvist i limbo, og svensken prøver nå desperat å holde på sitt nåværende sete og unngå å bli sendt til McLaren Racings nye Formel E-team.

McLaren og Rosenqvist sa i juni at de hadde blitt enige om en avtale der Rosenqvist enten ville returnere til IndyCar i 2023 eller være nøkkelen når de lanserer sitt FE-team neste sesong. Men ettersom ytelsen til Rosenqvist har blitt bedre, har ønsket om å forbli i IndyCar forvirret fremtiden hans.

Han er nå fanget i kampen mellom Chip Ganassi Racing og IndyCar-mester Alex Palou, som ønsker å forlate Ganassi for å flytte til McLaren-familien neste sesong. Ganassi saksøker for å stoppe flyttingen.

Skulle Palou bli tilgjengelig, ville Rosenqvist bli skviset ut av Arrow McLaren SPs IndyCar-serie med tre biler. Palou ville bli med Pato O’Ward og Alexander Rossi i IndyCar, og sannsynligvis være reservesjåfør for Formel 1-laget.

Dramaet forsterket seg sist helg i Nashville midt i spekulasjoner Rosenqvist var på utkikk etter et åpent 2023-sete i IndyCar-paddock. I en uttalelse gitt til The Associated Press tirsdag, sa 30-åringen at en rapport som antyder at han ikke har hatt en McLaren-kontrakt tidligere denne sesongen “er ikke sant. Jeg gjør det.”

McLaren har en opsjon på Rosenqvist i IndyCar som teamet sannsynligvis holder til det har en løsning på Palou. I mellomtiden har Rosenqvist ikke signert en kontrakt for å kjøre i Formel E for McLaren, men teamsjefen Zak Brown sa til AP at han ville løslate Rosenqvist hvis han finner en annen tur.

“Jeg har et godt forhold til Zak Brown og McLaren, og de har alltid vært veldig transparente og rettferdige mot meg,” sa Rosenqvist i sin uttalelse. “Jeg forstår at Zak har noen tøffe forretningsbeslutninger å ta og har en opsjon på tjenestene mine for neste sesong. Jeg står ved det vi annonserte i juni.

“Men siden da føler jeg at jeg har funnet formen min i IndyCar og har gjort mitt ønske klart for Zak de siste ukene om å forbli i IndyCar.”

Rosenqvist flyttet til IndyCar fra Formel E etter to sesonger for å bli med Ganassi foran 2018-sesongen. Han scoret én seier, tre pallplasser og en stang på to sesonger med Ganassi, og flyttet deretter til McLaren i 2021 som en gratis agent.

Han slet i sin første sesong med det nye laget i det Rosenqvist har kalt det verste året i førerkarrieren. Returen hans begynte ikke før en fjerdeplass i Indianapolis 500 i mai – og på det tidspunktet var Brown allerede dypt i diskusjoner med Rosenqvist om en overgang til FE.

Rosenqvist mener nå at han har «unfinished business» i IndyCar.

“Det betyr ikke at jeg ikke er begeistret for Formel E, siden det er et flott mesterskap som jeg har konkurrert med suksess i,” sa han i sin uttalelse. “Jeg innser at det er mange spekulasjoner for øyeblikket om mange førere og hvor de vil være neste sesong. Alt jeg ønsker å gjøre er å fokusere på at IndyCar-racingen min skal kjøre i år.

“Uansett hva fremtiden min har vil jeg bestemme med Zak.”

Det er tre løp igjen av IndyCar-sesongen, som gjenopptas 20. august på World Wide Technology Raceway utenfor St. Louis. Rosenqvist har en pallplass, to stolper og er rangert som niende i IndyCar-tabellen.Kilde