Shadow

Atletico Madrid vs. FC Porto – Fotballkamprapport – 7. september 2022

Et mål i det 11. minutt av pausetid av Antoine Griezmann ga Atletico Madrid en 2-1 hjemmeseier over 10-manns Porto i Champions League onsdag etter en hektisk avslutning på kampen med alle målene som kom i tilleggstid.

Atletico, som var uten seier i sine åtte siste hjemmekamper i europeisk konkurranse, ligger på tre poeng i gruppe B med Club Brugge som slo Bayer Leverkusen 1-0.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Mye glede. Jeg har sagt at jeg ville gi alt siden jeg kom tilbake [to Atletico],” sa Griezmann etter kampen. “Å score et vinnermål er alltid flott, men jeg fokuserer på de tre poengene og la oss fortsette. Det har vært vanskelig for oss å komme i gang, men det er fem kamper [so far].

“Vi må forbedre oss, vi jobber med det på trening. Kanskje mangler vi litt selvtillit til å ta et skritt fremover og se etter spissene våre, men det er bare vår femte kamp, ​​vi vil forbedre oss.”

Etter at sidene møttes i konkurransens åpningsgruppeoppgjør for andre år på rad, ble kampen levende etter en kjedelig første omgang da Atletico-midtbanespiller Koke smadret hjem i det 50. minutt bare for at målet ble utelukket for offside.

Atletico-keeper Jan Oblak var avgjørende for at vertene holdt nullen gjennom ordinær tid da sloveneren gjorde flere gode redninger, blant annet fra en fin innsats av Stephen Eustaquio i det 54. minutt.

Eustaquio gikk nærme igjen og Oblak reddet bra fra Joao Mario.

I det 81. minutt ble Porto redusert til 10 mann etter at spiss Mehdi Taremi mottok et andre gult for stuping inne i feltet.

Atletico hadde ikke klart å registrere et eneste skudd i andre omgang da full tid nærmet seg, men minimum ni minutter ble lagt til etter en lang forsinkelse da Porto-midtbanespilleren Otavio ble skadet og måtte bæres av banen på båre.

Atletico-forsvarer Mario Hermoso åpnet scoringen to minutter på pause da hans avviste skudd fra kanten av sekstenmeteren gjorde Porto-keeper Diogo Costa hjelpeløs.

Porto-midtbanespiller Mateus Uribe utlignet fire minutter senere fra en straffe etter at Hermoso håndterte ballen inne i feltet.

Med 1-1 uavgjort på Metropolitano Stadium, beseglet innbytter Griezmann seier for vertene med en heading på nært hold i det 101. minuttet etter at Axel Witsel satte franskmannen opp med en suveren heading etter en corner.

“Det er hva det er. Det er ikke i mine hender,” sa Griezmann om sin vikarrolle. “Jeg takker bare Gud for at jeg er her. Familien min er glad, jeg vil selvfølgelig ha mer, men jeg vil gi alt i løpet av de minuttene jeg har. Jeg er veldig glad her. Alt jeg vil gjøre er å spille her og gi alt for klubben, for sjefen og fansen.”

Atletico reiser neste gang til Leverkusen 13. september når Porto er vert for Club Brugge.