Shadow

Atletico Madrid-fans filmet rasistisk misbruk av Real Madrid-spissen ViniciusAtletico Madrid-fans ble filmet med rasistiske overgrep mot Real Madrids Brasil-spiss Vinicius Junior utenfor Metropolitano Stadium før Madrid-derbyet søndag.

Hundrevis av Atletico-supportere kunne høres synge «Vinicius, you are a monkey, you are monkey» i en video publisert på sosiale medier av radiostasjonen Cope i oppbyggingen til kampen som Real vant 2-1.

Lokale medier rapporterte også at apelyder og sang av “Vinicius, dø” ble hørt gjennom hele spillet.

Atletico Madrid svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar, men sa på Twitter: «Støtt Atleti med lidenskap og respekt for motstanderne».

Pedro Bravo, lederen av det spanske fotballagentforbundet, ble kritisert forrige uke for å si at Vinicius måtte slutte å “ape rundt” når han feiret mål, med en rekke brasilianske fotballspillere, inkludert Neymar og Dani Alves, som fordømte kommentarene som rasistiske.

Bravo sa at kommentaren ikke var ment å bli tolket som rasistisk, og i stedet bare var en vanlig vending brukt på spansk.

Vinicius og Real ga imidlertid begge ut uttalelser som fordømte de rasistiske overgrepene spilleren har vært utsatt for i karrieren.

Vinicius og målscorer Rodrygo feiret Reals åpningsmål i kampen ved å danse foran Atletico-fansen mens Real fortsatte sin perfekte start på sesongen.

Etter kampen, Vinicius twitret et bilde av ham som feirer med sine Selecao lagkamerat Rodrygo, skriver: “Dans hvor du vil.” Hans internasjonale lagkamerat Gabriel Jesus fra Arsenal sa tidligere søndag at hans dansefeiring for målet hans mot Brentford i Premier League var dedikert til vennen hans.

Kilde