Atletico Madrid vs. Real Madrid – Fotballkamprapport – 18. september 2022

Real Madrid så av rivalene fra Atletico 2-1 i en brennende utgave av byens lokalderby på Wanda Metropolitano på søndag for å gjenopprette topoengsledelsen over Barcelona og holde seg perfekt i LaLiga.

Til tross for at de var nest best i store perioder av første omgang og spilte uten talisman Karim Benzema, var Carlo Ancelottis side hensynsløse foran mål da angrep fra Rodrygo og Federico Valverde satte dem i en dominerende posisjon. Mario Hermoso tok et mål tilbake for vertene sent, men de klarte ikke å finne en utligning.

Gjestene avga posisjon i åpningsminuttene av første omgang, men tok ledelsen før 20 minutter da Rodrygo knuste en stilig avslutning forbi Jan Oblak fra Aurelien Tchouamenis chip over Atleti-backlinjen.

– Kirkland: Vinicius danser seg gjennom misbruk i derbyseier

Etter kampen, Vinicius, som hadde vært gjenstand for rasistiske overgrep i Spania før helgen, twitret et bilde av ham som feirer med sine Selecao lagkamerat Rodrygo, skriver: “Dans hvor du vil.”

Et flammende løp inn i området fra den rødglødende Vinicius Junior førte til Reals andre mål da Valverde kastet seg på en retur og begravde et førstegangsskudd etter at hans brasilianske lagkamerat på nært hold hadde stukket av fra den nærmeste stolpen.

Vertene kjempet for å komme tilbake i kampen og klarte å halvere underskuddet sent i andre omgang da et hjørnespark tok et tilfeldig sprett av Mario Hermoso og seilte inn i nettet til Thibaut Courtois.

Utligningen kom aldri for Atleti da Carlo Ancelottis side holdt på for resultatet for å hente store tre poeng i de tidlige stadiene av LaLiga-tittelforsvaret.

“Vi er veldig glade,” sa Dani Carvajal om lagets ånd etter kampen. “Vi kom hit for å vinne. Jeg synes vi spilte en veldig god første omgang, spesielt de første 30 minuttene, vi tok våre to sjanser. I andre omgang hadde vi ikke så mye av ballen til å skade dem. Vi var komfortable på 0-2. Det ble mer komplisert på slutten, men de har tre poeng.

“Karim er grunnleggende for oss, men vi har en spektakulær tropp. Rodrygo spilte som vår nummer ni i dag og han scoret et flott mål, han ga oss mye i angrep.”

Seier betyr at Real vender tilbake til toppen av LaLiga-tabellen på 18 poeng på seks kamper, to foran Barcelona på andreplass. Atleti er nummer sju, åtte poeng bak naboene.

“Det etterlater en dårlig smak,” sa Oblak etter kampen. “Vi har tapt derbyet, vi har tapt en veldig viktig kamp. Jeg synes ikke vi var så dårlige, vi fortjente ikke nederlaget. Men det er fotball, de tok sjansene sine og det gjorde vi ikke. følelsen er alltid dårlig når du taper. Vi er alle triste.”

Av de to målscorerne hans sa Ancelotti etter kampen: “Begge er veldig veldig spesielle spillere, fordi de er det en moderne fotballspiller må være nå. En spiller som kan spille i forskjellige posisjoner, som har noe spesielt i teknikken sin. fysikken deres, som skiller seg ut. Vi er alle glade for at de gjør det veldig bra.”

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.