Shadow

Arsenals Jesus, Saka 6/10 som ligaledere taper poeng i uavgjort mot Southampton

Arsenal gikk glipp av sjansen til å gå fire poeng foran i toppen av Premier League da de sløsede Gunners ble holdt til uavgjort 1-1 av Southampton.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Gjestene startet bra og Granit Xhakas ettertrykkelige avslutning førte til at Artetas menn ledet i intervallet til tross for noen sløsende avslutninger.

Men som tilfellet var i Leeds United for en uke siden, løp lederne ut av dampen i andre omgang, og de ble straffet av Stuart Armstrong som festet seg til Mohamed Elyounoussis pasning og trillet ballen forbi Aaron Ramsdale for å sikre laget hans en andel av byttet.

Positiver

Nok et verdifullt poeng i bagasjen for Arsenal som var overlegne i første omgang og måtte vise mye defensiv spenst i andre. Gunners forblir øverst på tabellen, mens målene fortsetter å komme fra hele laget.

Negativer

Arteta vil være skuffet over hvordan laget hans lot Southampton komme tilbake i kampen. Hans side var utarbeidet og utkjempet i en passiv oppvisning i andre omgang, og de ble tvunget til å betale for sløsing.

Managerrangering av 10

Mikel Arteta, 6 — Arsenal-sjefen er det perfekte eksempelet på hva du kan oppnå når du gir en god managertid, men hans side svirret ut på St Mary’s og Artetas innbyttere klarte ikke å gjøre den samme effekten som motstanderen gjorde.

Spillervurderinger (1-10; 10 = best, spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK Aaron Ramsdale, 7 – Arsenal-keeperen gjorde det bra i å klare en rekke dype, svingende Ward-Prowse-cornere, men han vil være frustrert over at en defensiv konsentrasjonssvikt kostet ham nullen. DF Ben White, 7 – viste sin kvalitet på ballen da han spilte en pen en-to med Saka før han klippet inn et utmerket innlegg som Xhaka takknemlig konverterte. Les faren godt i den andre enden for å nappe et par risikable situasjoner i knoppen.

DF Ben White, 7 – Viste kvaliteten på ballen da han spilte en pen en-to med Saka før han klippet inn et utmerket innlegg som Xhaka takknemlig konverterte. Les faren godt i den andre enden for å nappe et par risikable situasjoner i knoppen.

DF William Saliba, 6 – Reddet et par ganger av Gabriel i begynnelsen av andre omgang etter en selvtilfreds pasning vår bakfra ble grepet av Adam Armstrong. Han var ellers solid, men du kan ikke gjøre det på 1-0 uansett hvor god du har vært.

DF Gabriel, 8 – Hvis han var et par centimeter høyere, ville midtforsvareren hatt gjestene foran i løpet av fem minutter, da Sakas innbydende levering omtrent unngikk hodet hans. Reagerte raskt på å rydde etter en feil fra Saliba og vant alt. Enorm.

DF Takehiro Tomiyasu, 5 – Så ikke helt komfortabel ut på venstresiden og lot Elyounoussi kutte innvendig og plukke ut Stuart Armstrong altfor lett da Southampton traff Arsenal med et sugende slag.

MF Thomas Partey, 5 – Gjorde det vanskelig for James Ward-Prowse å påvirke spillet i de første 45 minuttene og plukket ut Odegaard i rommet etter å ha stjålet besittelsen. Han var slurvete etter pausen og klarte ikke å oppheve de oppmuntrede vertene på samme måte.

MF Granit Xhaka, 8 – Nok en positiv prestasjon og enda et mål for den revitaliserte midtbanespilleren som knuste en tidlig innsats rett på beina på Bazunu før han løsnet et lyn for å bryte vranglåsen.

MF Bukayo Saka, 6 – En glitrende kampanje så langt for unggutten som fikk sin 53. seriestart på rad. Han startet lyst og knipset ballen rundt hjørnet for Ben White, hvis levering ble krasjet hjem av Xhaka, men fikk (hardt) gult kort for dykking.

MF Martin Odegaard, 6 – Strykte en innbydende mulighet like utenfor kanten av feltet, men han burde ha truffet målet. Reagerte bra og viste klassen sin da han pent tredde ballen igjennom til Jesus og på en glimrende måte snudde et kontring på halvveis.

MF Gabriel Martinelli, 6 – Split Saints-forsvaret var åpent da han satte inn Jesus, men flagget gikk opp. Det var ikke langt unna å doble lagets fordel med en hypnotiserende pil tvers over målet, men innsatsen hans gikk like utenfor.

FW Gabriel Jesus, 6 – Dra forsvarere over alt med sin utmerkede bevegelse, men avslutningen hans var bortkastet og det viste seg kostbart. Spissen så et par innsatser godt reddet av Bazunu og slo en ny mulighet inn i siden fra en stram vinkel.

Vikarer

MF Fabio Vieira, (Odegaard, 83″) N/R – Byttet ut en sliten Odegaard i det 83. minutt. Jobbet hardt men klarte ikke etterligne nordmannens kvalitet.

DF Kieran Tierney, (Ben White, 72″) N/R – Veldig nesten endret spillet. Hadde de reisende trofaste som skrek etter straffe da han så ut til å nikke tilbake over mål, men ingenting gjorde ifølge dommerne. Satte Odegaard til å hamre hjem, men ballen hadde drevet like ut.

FW Eddie Nketiah, (Martinelli, 71″) N/R – Tvang til en corner da hans langdistanseangrep ble vippet utenfor da Arsenal rykket opp sent, men han ble dyttet litt rundt av Southampton-forsvarerne.