Shadow

Sluttspill, omkamper og rivalisering: Inne i søndagens 28-kamper Sports Equinox


Det er den mest fantastiske tiden på året for sportsfans.

Søndag markerer den andre sportsjevndøgn i 2022 – en dag der alle de fem store profesjonelle idrettsligaene for menn i Nord-Amerika (MLB, NFL, NBA, NHL og MLS) skal spille faktiske direkte kamper for vanlig sesong eller sluttspill.

Sportsjevndøgn pleide å være ganske sjeldne, men har blitt mer utbredt i det siste – spesielt da COVID-19-pandemien tvang hver liga til å endre sin respektive tidsplan i 2020 og 2021.

Torsdagens sportsjevndøgn så Arizona Cardinals seier over New Orleans Saints på Thursday Night Football, sammen med Houston Astros seier over New York Yankees i kamp 2 i American League Championship Series, Philadelphia Union FCs og Los Angeles FCs seire i MLS-sluttspillet på FOX Sports 1, Milwaukee Bucks’ og LA Clippers’ primetime-seire i NBA og en full liste med 12 NHL-kamper. LAFCs og Clippers’ seire kom med litt ekstra betydning på kryss og tvers da de slo rivalene i byene LA Galaxy og Los Angeles Lakers, henholdsvis.

Søndagens sportsjevndøgn kan bli enda bedre, med hele 28 kamper totalt på tvers av de fem ligaene. Her er de beste kampene fra hver liga for å hjelpe deg med å navigere på søndagens sportsbord.

NFL: Kansas City Chiefs @ San Francisco 49ers16:25 ET, FOX

Søndagens America’s Game of The Week på FOX hadde lenge vært omringet på kalenderen som første gang Chiefs og 49ers møtes siden Kansas Citys comeback-seier over San Francisco i Super Bowl LV. Deretter byttet 49ers for Christian McCaffrey.

McCaffrey, den tidligere Heisman Trophy-finalisten ved Stanford i nærheten på college, er angivelig sannsynlig å passe opp på Levi’s Stadium for sin 49ers-debut søndag, om enn i en begrenset rolle etter å ha blitt levert tilbake til Bay Area på torsdag.

Likevel ville opptredenen hans gi fansen sin første smakebit på hva McCaffrey kunne gjøre i en Kyle Shanahan-designet krenkelse sammen med stjernemottakeren Deebo Samuel.

I mellomtiden må Patrick Mahomes og Chiefs slå scoringsforsvaret nr. 2 i NFL for å unngå å falle til 4-3 etter å ha tapt mot ligaens nr. 1 scoringsforsvar – Buffalo Bills – forrige uke.

Spenn opp, for dette spillet kan gå ned til ledningen.

MLB: National League Championship Series Game 5: San Diego PadresPhiladelphia Phillies14:37 ET, FOX Sports 1

Mange spådde at et National League East-lag ville nå World Series i begynnelsen av sluttspillet.

Men praktisk talt alle trodde at Atlanta Braves og New York Mets, som hver vant 101 kamper, ville være det laget. Ikke Phillies med 89 seire, som snek seg inn som det tredje NL Wild Card-laget i det utvidede MLB-sluttspillet.

Likevel er Phillies her, og smyger seg til kanten av en World Series-plass etter et vilt NLCS Game 4 som så dem komme tilbake fra et tidlig 4-0-underskudd for å vinne 10-6. Manager Rob Thompson – som tilbrakte store deler av året med en midlertidig merkelapp på tittelen etter å ha overtatt etter Joe Girardi i mai – vil gi ballen tilbake til Game 1-starteren Zack Wheeler mens Phillies prøver å holde det magiske oktoberløpet sitt i gang.

NBA: Phoenix Suns på LA Clippers, 22:00 ET, sjekk lokale oppføringer

Mye kan endre seg på litt over ett år.

Siden Suns slo av Clippers i Western Conference-finalen i 2021 for å gå videre til bare den andre NBA-finalen noensinne i franchisehistorien, har Phoenix vært gjennom en berg-og-dal-bane med skyskrapere høyder på banen og sjokkerende nedturer både på og utenfor banen.

Midt i det pågående salget av Suns’ franchise står Phoenix med 1-1 i den unge NBA-sesongen. Phoenixs to første kamper har begge vært spennende – en tosifret comeback-hevnkamp mot Dallas Mavericks og en blåst ledelse på veien til Portland Trail Blazers – men nå står Suns overfor en tøff test med et Clippers-lag som spiller sin første ekte hjemmekamp med en sunn Kawhi Leonard på nesten 18 måneder.

NHL: Columbus blå jakkerNew York Rangers17:00 ET, sjekk lokale oppføringer

Hei, gamle venn.

The Blue Jackets ser ut til å gå inn i gjenoppbyggingsmodus etter at flere nøkkelspillere forlot 2019 free agency, inkludert stjernevingen og poengleder Atermi Panarin som signerte med Rangers. Men Columbus sjokkerte så NHL-verdenen sist offseason ved å signere Johnny Gaudreau for å fylle det posisjonelle tomrommet som hadde eksistert siden Panarins avgang. Blue Jackets-fans får nå en sjanse til å se lagets nye superstjerne i aksjon mot sin gamle når Gaudreau møter Panarin og Rangers som en Blue Jacket for første gang.

MLS: Eastern Conference semifinale: New York City FCCF Montreal13.00 ET, ESPN

Noe må gi.

NYCFC søker å bli det første laget som gjentar seg som MLS-cupmester siden LA Galaxy i 2011 og 2012. NYCFC går inn i Montreal på en seiersrekke på fem kamper som prøver å gjenerobre litt mesterskapsmagi, men Montreal har 5-0 all- tid i hjemmesluttspill.

Kan Ismaël Koné & Co. stoppe de forsvarende mesterne i deres spor, eller vil NYCFC komme ett skritt nærmere back-to-back-titler?

Blazin’ 5: Seahawks opprørte Chargers, 49ers beseirer Chiefs hjemme

Blazin' 5: Seahawks opprørte Chargers, 49ers beseirer Chiefs hjemme

Colin Cowherd deler sine Blazin’ 5-valg fra uke 7.

Så der har du det, folkens. Gjør popcornet ditt klart fordi søndagens Sports Equinox vil være en for tidene. Hvor skal du se handlingen?


Få mer fra National Football League Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer

Kilde