Shadow

Red Bull, FIA avbryter forhandlingene om budsjetttak etter Dietrich Mateschitz dødAUSTIN, Texas — Red Bull og FIA har satt samtalene om brudd på budsjettgrensen på vent etter at selskapets eier Dietrich Mateschitz døde.

Mateschitz, medgründer og eier av Red Bull-merket og F1-laget, døde lørdag 78 år gammel.

F1 vil holde en hyllest til østerrikeren foran USAs Grand Prix på søndag.

Red Bull-teamet hans hadde denne uken vært i strid med motorsportens styrende organ om budsjettgrensen for 2021.

FIA avgjorde tidligere denne måneden at Red Bull hadde gjort et “mindre” brudd på 145 millioner dollar, som antas å være rundt 1,8 millioner dollar, selv om Red Bull fastholder at de ikke hadde til hensikt å overforbruke og bestrider måten FIAs revisjon har redegjort for visse. gjenstander.

Straffen for overforbruket er fortsatt uklar — det er ingen presedens ettersom F1s budsjetttak ble innført i fjor, og sanksjonene for “mindre” (under fem prosent) og “større” (over fem prosent) spenner vidt.

Det er forstått at FIA har tilbudt Red Bull det som i regelverket er kjent som en avtalt bruddavtale (ABA), som antas å inkludere en økonomisk straff og en sportslig straff, men Red Bull har ennå ikke akseptert det oppgjøret.

Søndag sa Red Bull: “Etter at herr Mateschitz er gått bort, er alle samtaler med FIA rundt Cost Cap og neste trinn på vent inntil videre. Fristen for avtale er forlenget, og vi forventer at samtalene tar seg opp igjen midt kl. uken.”

Det antas at den sportslige straffen FIA har tilbudt vil være en dramatisk reduksjon av Red Bulls vindtunneltid for en kommende sesong, noe som i betydelig grad vil begrense muligheten til å oppdatere en bil over en sesong.

Retrospektive straffer har alltid virket usannsynlige, med noen lag som antydet at bare Mercedes og Ferrari ville ha nytte av enten å frata Verstappen hans 2021-mesterskap eller dokke Red Bull for poeng fra årets mesterskap.

Med rivaliserende lag forent om ideen om at det var umulig å overforbruke ved et uhell, gitt dialogen med FIA hele veien, blir en fremtidig straff sett på som den beste måten å utslette eventuelle fordeler Red Bull kan ha fått fra overforbruket.

Red Bull kan fortsatt ta saken til et uavhengig avgjørelsespanel for kostnadsbegrensninger hvis de ønsker å anke videre, selv om dette kan føre til strengere sanksjoner hvis det ikke lykkes.Kilde