Shadow

Arsenal-forsvarer Pablo Mari knivstukket i Italia


Arsenal har bekreftet at forsvarsspiller Pablo Mari (29) har blitt innlagt på sykehus i Italia etter å ha blitt knivstukket torsdag, selv om skadene hans ikke antas å være alvorlige.

Rapporter i Italia sa at Mari, som er på lån hos Monza fra Arsenal, var en av fem personer som ble knivstukket i en hendelse i et kjøpesenter i Milano torsdag. En person ble rapportert å ha blitt drept.

I en uttalelse bekreftet Arsenal hendelsen, men sa at Maris skader ikke ble antatt å være livstruende.

“Vi er alle sjokkerte over å høre de fryktelige nyhetene om knivstikkingen i Italia, som har lagt en rekke mennesker på sykehus, inkludert vår utlånte midtstopper Pablo Mari,” het det i uttalelsen.

«Vi har vært i kontakt med Pablos agent som har fortalt oss at han er på sykehus og ikke er alvorlig skadet.

“Våre tanker går til Pablo og de andre ofrene for denne forferdelige hendelsen.”

Kort etter Arsenals 2-0-tap mot PSV Eindhoven i Nederland torsdag, ble Arsenal-manager Mikel Arteta spurt om Maris tilstand.

“Jeg fant nettopp ut – jeg vet det [Arsenal technical director] Edu har vært i kontakt med sine slektninger,” sa han.

“Han er på sykehus og ser ut til å ha det bra, men jeg vil ha en orientering nå om situasjonen og hva som skjedde. Vi vil ta kontakt med ham, og forhåpentligvis er han OK.”

Monza-sjef Adriano Galliani delte ytterligere detaljer om hendelsen.

– Pablo Mari hadde et ganske dypt sår på ryggen, som heldigvis ikke berørte vitale organer som lungene eller annet, sa Sky Italy til ham. “Livet hans er ikke i fare; han bør komme seg raskt.”

Mari kom til Serie A-laget på lån fra Arsenal i offseason. Han begynte i Premier League-klubben i 2020 fra Flamengo.

Politiet arresterte en 46 år gammel italiensk mann mistenkt for angrepet på et kjøpesenter i Assago, en forstad til Milano, sa carabinieri.

En supermarkedsansatt døde på vei til sykehuset, ifølge nyhetsbyrået ANSA, som sa at tre andre ofre var i alvorlig tilstand.

Motivet for angrepene var ukjent, men politiet sa at mannen viste tegn til å være psykisk ustabil. Det var ingen elementer som tydet på terrorisme.

Vitner fortalte ANSA at de så folk flykte fra supermarkedet i sjokk, og da alvoret i situasjonen ble klart, dro butikkarbeidere ned skoddene til butikken.

Supermarkedskjeden Carrefour sa at politi og ambulansepersonell reagerte umiddelbart på anrop som varslet dem om angrepet. Kjeden uttrykte sin sympati til ansatte og klienter som ble berørt av angrepet og sa at den tilbyr dem psykologisk støtte.

Informasjon fra Associated Press ble brukt i denne rapporten.Kilde