Shadow

Lewis Hamilton ønsker å bli i F1 til minst 2025


MEXICO CITY – Lewis Hamilton planlegger å bli på Formel 1-nettet til minst 2025 etter å ha åpnet samtaler med Mercedes om en kontraktsforlengelse.

Hamiltons nåværende avtale skal utløpe ved slutten av neste sesong, men han har gjort det klart at han ikke har noen planer om å trekke seg i slutten av 2023.

I stedet ser den syv ganger verdensmesteren etter å signere en ny flerårig avtale, som vil holde ham i Formel 1 til minst 2025 og muligens utover.

“Jeg har ikke satt en grense for det for å være ærlig,” sa han torsdag på spørsmål om hvor lenge han ville bli i F1. “Jeg planlegger å gjøre en flerårig avtale med teamet mitt.

“Jeg vet virkelig ikke hva de neste fem årene … jeg tror vi fortsatt prøver å jobbe med det. Det er mange flotte ting som blir satt på plass, som at jeg nettopp lanserte produksjonsselskapet denne uken , men jeg føler meg bra i kropp og sinn.

“Så, jeg vil fortsette, jeg tror det er flere ting vi kan oppnå sammen, så jeg vil være her lenger, jeg vet bare ikke. Hvis Fernando drar, må jeg kanskje tenke på det to ganger, for jeg vil vær den eldste sjåføren da!”

Hamilton, nå 37, sa tidligere at han ikke hadde noen planer om å løpe inn i 40-årene, men peker nå på ulike prosjekter utenfor F1, inkludert veldedige stiftelsen hans, Mission 44, som en ekstra drivkraft for å bli i sporten.

“Det har dvelet rundt, denne fortellingen om meg snirkler seg mot slutten av min karriere,” la han til. “Jeg er sikker på at for alle dere i karrieren og jobbene dine må du sannsynligvis analysere hva som er neste gang? Er det noen andre du vil gå? Er det et høyere sted du ønsker å være? Er det rom for vekst i den rollen? Jeg tror kanskje det var noe for meg.

“Å være racerfører er en stor ting, men jeg prøvde å se “Hvordan skal jeg vokse utover denne rollen?” Og jeg tror du ser at med arbeidet vi gjør med Ignite, har jeg Mission 44 nå, Toto [Wolff] har vært en god leder og satt meg i stand til å gjøre ting. Han sa til meg i fortiden da Niki [Lauda] ville si til ham: ‘Hvordan lar du ham gjøre dette?’ og til slutt kommer de alle til tanken om at det er bedre for alles interesse å støtte og gjøre det mulig for folk å være deres beste.

“Så jeg tror jeg bare er på et lykkelig sted i livet mitt, mye mer jordet. Jeg har hjemmet mitt som jeg kan tilbringe tid i i Storbritannia når jeg kommer for å se laget for eksempel, og familien kom ned. Så det er bare mye bedre oppsett allround, og jeg føler at jeg kan ta laget til flere mesterskap.”Kilde