Shadow

Alt du trenger å vite


Manchester United har blitt enige om en avtale om å signere Real Madrids midtbanespiller Casemiro for €60 millioner, med ytterligere €10 millioner mulig i prestasjonsrelaterte tillegg, men er han spilleren som skal redde klubben?

Casemiro, 30, er ansett for å være en av de beste defensive midtbanespillerne i verden og har vunnet nesten alt det er å vinne i Madrid etter å ha flyttet fra Sao Paulo i 2013.

Med litt over 500 karriereopptredener (og 47 mål) har den brasilianske landslagsspilleren løftet Copa Sudamericana (2012) med Sao Paulo og mange flere trofeer med Madrid, inkludert; tre LaLiga-titler (2017, 2020, 2022); en Copa del Rey (2014); tre spanske supercuper (2017, 2020, 2022); fem UEFA Champions Leagues (2014, 2016, 2017, 2018, 2022); tre UEFA Super Cups (2016, 2017, 2022); tre FIFA klubb-VM (2016, 2017, 2018.)

Med Brasil – som han har spilt 63 seniorlandskamper for – har han vunnet en Copa America (2019), samt det søramerikanske U-17-mesterskapet (2009), det søramerikanske U-20-mesterskapet (2011) og FIFA U -20 VM (2011) på ungdomsnivå.

Så hva kan Man United forvente?

Stilling

Casemiro sitter vanligvis dypt som den sentrale pivoten foran midtstopperne i et 4-3-3-system. Han kan komme seg frem for å hjelpe angrepsspillerne sine i en mer boks-til-boks-rolle, men han er mer rettet mot forsvar enn angrep.

Midtbanespilleren er en av de beste til å dekke lagkameratene når de er ute av posisjon og kan bevege seg inn i backområdene for å stoppe angrep. Han har blitt sammenlignet i stil med den legendariske Real Madrid defensive midtbanespilleren Claude Makelele, selv om Casemiros posisjonelle sans og besluttsomhet markerer ham som en av de beste som finnes.

Etter tallene

Casemiro hadde noen imponerende statistikker blant sine Real Madrid-kolleger forrige sesong, og spilte 32 av klubbens 38 ligakamper (5.=) på vei til å vinne en dobbel av LaLiga og Champions League.

*Statistikken er kun basert på Primeira Liga 2021-22, kontra spillere med over 10 kamper

Berøringer: 2.448 (3. plass i Real Madrid)
Bestått nøyaktighet: 86 % (19.)
Gjenoppretting: 230 (1.)
Dueller vant: 57,6 % (6.)
Taklinger vunnet: 44 % (10.)
Sjanser skapt: 26 (9.)
Forventede mål: 2,62 (8.)
Forventet assists: 2,86 (8.)

Styrker

Casemiros avgang betyr at Real Madrid mister en tredjedel av sin ikoniske Casemiro/Toni Kroos/Luka Modric-midtbane, tre spillere som utfylte hverandre perfekt og var grunnleggende i deres siste Champions League-seire. Brasilianerens rolle i den trioen var veldefinert som den mest defensivsinnede av de tre, beskyttet Madrids forsvar, vinne ballen tilbake og gi en plattform der flere angrepsinnstilte kolleger kunne blomstre – selv om han har vist et økende ønske om å komme videre med årene også.

Bare fem spillere, blant dem Barcelonas Sergio Busquets, hadde flere ballgjenvinninger enn Casemiro (230) i LaLiga forrige sesong, og det spiller for et Madrid-lag som har en tendens til å dominere besittelsen. Bevisstheten hans er eksepsjonell, og han kan ofte sees falle tilbake i forsvar for å plugge mellomrom eller hjelpe en lagkamerat som ikke er i posisjon. Gjennomføringsgraden hans er solid — i LaLiga i fjor var den 86 % — men godt bak en som Kroos, som toppet listene i Spania med 94,9 %.

Casemiro scorer et og annet mål, spesielt fra langt hold. Hans beste rekord noensinne i LaLiga var seks mål tilbake i 2020-21, mens du kanskje husker hans spektakulære angrep mot Juventus i 2017 Champions League-finalen. — Alex Kirkland

Casemiro var 6. i LaLiga for ballgjenvinning forrige sesong, mens hans defensive handlingsplan viser hvor involvert han blir rundt hele banen.

Hvordan han kan forbedre seg

Ikke forvent at Casemiro skal bidra regelmessig i motstanderens straffefelt. I LaLiga forrige sesong skapte han bare 26 sjanser etter 32 opptredener, og ga tre assist og scoret én gang.

Det blir interessant å se hvordan hans no-nonsense stil passer inn i de mer fysiske kravene til Premier League. Casemiro har et rykte blant opposisjonelle fans for å unngå fortjente bookinger, men han fikk likevel 11 gule kort i LaLiga forrige sesong – selv om han overraskende nok bare har blitt utvist to ganger på nesten et tiår i Spania. — Kirkland

Hvorfor var Man United interessert?

Casemiro fyller et gapende hull i Manchester Uniteds lag og et som Erik ten Hag var fast bestemt på å fikse fra det øyeblikket han ankom Old Trafford.

United har ikke lagt skjul på at Frenkie de Jong var det øverste målet, men siden den avtalen ser mindre og mindre sannsynlig ut for hver uke som går, har de rettet oppmerksomheten mot Casemiro. Han er kanskje 30, men han er fortsatt enormt erfaren og en av de beste i verden i sin posisjon; United kunne egentlig ikke si nei da muligheten dukket opp.

Det vil være spørsmål om hvorfor Real Madrid har tillatt ham å forlate, men poenget er at disse grunnene ikke er Uniteds bekymring. Deres eneste spørsmål bør være om han umiddelbart forbedrer laget, og svaret er unektelig ja. Å flytte fra De Jong til Casemiro peker ikke på noe særlig rekrutteringsplan, men brasilianeren gjør United bedre. — Rob Dawson

Vil han passe inn på Old Trafford?

Casemiro går rett inn på Uniteds lag fordi han er bedre enn noen Ten Hag har i den posisjonen. Spørsmålet er imidlertid om han passer inn i måten nederlenderen ønsker å spille på.

Brasilaneren er en ukomplisert fotballspiller som ønsker å vinne ballen tilbake og gi den til noen med mer teknisk evne, og det er grunnen til at han var så effektiv i en midtbanetre i Real Madrid ved siden av Luka Modric og Toni Kroos, to av spillets beste distributører. . Casemiro kommer ikke til å kjøre frem med ballen eller sette tempoet med pasningene på den måten De Jong kan, men han kommer til å gjøre United bedre defensivt. Han bryter opp spillet, leser spillet godt og han er komfortabel med å sitte foran de fire bakre – noe United har savnet selv før Ten Hag ankom.

United slapp inn for mange mål forrige sesong og sendte seks på to kamper mot Brighton og Brentford. Casemiros ankomst burde bidra til å rette opp det, om ikke annet. — DawsonKilde