Shadow

Verdenscupens 101 mest minneverdige øyeblikk: Lothar Matthäus individuelle glans


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Lothar Matthäus’ solomål vs. Jugoslavia.

Si hva du vil om det valgfrie forsvaret fra Jugoslavia på denne; det er fortsatt vanskelig å drible ende til ende og så score på et verdenscup.

Likevel var det akkurat det Vest-Tysklands kaptein Lothar Matthäus gjorde da disse to europeiske rivalene møttes i sin innledende gruppespillkamp på Italia ’90.

Matthäus plukket ballen opp på egen banehalvdel og kjørte slalåm dypt inn i fiendens territorium, og trakk deretter på skuldrene fra en utfordring (egentlig den eneste han møtte) fra Davor Jozić. Da lagkameratene til Jozić trakk seg tilbake, avfyrte han et skudd med høyrebenet i det nederste hjørnet av Tomislav Ivkovićs mål fra godt utenfor den jugoslaviske 18-meteren.

Matthäus’ Run and Rocket

Matthäus' Run and Rocket

Lothar Matthäus’ solomål er øyeblikk nr. 93 på våre 101 mest minneverdige World Cup-øyeblikk.

Målet var ett av to på dagen av Matthäus, og den ettertrykkelige 4-1-triumfen satte tonen resten av turneringen for tyskerne, som fortsatte med å heise verdenscupen for tredje gang.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde