Shadow

AlphaTauri benekter “uakseptable, respektløse” konspirasjonsteorier over Tsunodas pensjonisttilværelseAlphaTauri har forsvart seg mot beskyldninger om at Yuki Tsunodas pensjonisttilværelse fra den nederlandske Grand Prix ble arrangert for å hjelpe Red Bull å vinne løpet.

Tsunodas stopp på runde 46 var et nøkkeløyeblikk i løpet, og utløste en Virtual Safety Car-periode som tillot Max Verstappen å stoppe med et mindre tidstap enn under normale racingsforhold.

Inntil det øyeblikket hadde Verstappen sett ut til en tett kamp om seieren med Mercedes-føreren Lewis Hamilton.

AlphaTauri har vært utsatt for misbruk på sosiale medier siden løpet.

Selv om AlphaTauri opererer som sitt eget racingteam over hele linja, med sine egne mekanikere og ingeniører, har Red Bulls strategisjef Hannah Schmitz også vært utsatt for overgrep.

På mandag ga AlphaTauri ut en uttalelse som sa: «Det er utrolig nedslående å lese noen av språkene og kommentarene rettet mot teamet og mot Red Bulls strategisjef Hannah Schmitz.

“Slik hatefull oppførsel kan ikke tolereres, og å underholde anklager om stygt spill er uakseptabelt, usant og fullstendig respektløst mot både Hannah og oss. Vi har alltid konkurrert uavhengig, rettferdig og med det høyeste nivået av respekt og sportsånd.

“Yuki hadde en feil som teamet ikke umiddelbart oppdaget som fikk ham til å stoppe på sporet. Å foreslå noe annet er fornærmende og kategorisk feil.”

Naturen til Tsunodas pensjonisttilværelse var bisarr.

Den japanske sjåføren stoppet opprinnelig på banen på runde 45 av løpet etter å ha trodd at et bakhjul var løst etter hans andre pit-stopp. Han begynte å løsne sikkerhetsbeltet for å komme seg ut av bilen, men ble deretter bedt om å gå tilbake til gropene av AlphaTauri.

Da han kom tilbake til pitlane, monterte mekanikken hans nye dekk og strammet sikkerhetsbeltene før han sendte ham tilbake på sporet. På det tidspunktet ble det oppdaget et problem med bilens differensial og Tsunoda ble bedt om å stoppe igjen.

Mercedes-sjef Toto Wolff antydet ikke noe uheldig, men sa at det var en hendelse som ville ha krevd ytterligere analyse i en mesterskapssituasjon.

“Hvis vi skulle kjempe om et mesterskap ville det vært noe jeg ville sett nøye på,” sa han.

Han la til: “Det kunne sannsynligvis ha endret løpet som kanskje vi kunne ha vunnet, men i denne sporten er ‘kanskje’ uansett irrelevant. For meg tenker jeg ikke på det lenger, det er borte.”Kilde