Shadow

AgStart bygger fremtiden for mat i Nord-California


Lab@AgStart inkluderer et toppmoderne våtlaboratorium.

Landbruk i California er mer enn bare vingårder og avokadotrær. I følge data fra California Department of Food and Agriculture produserer bønder i Golden State mer enn en tredjedel av USAs grønnsaker, to tredjedeler av frukt og nøtter, og administrerer flere melkekyr enn noen annen stat i USA. Faktisk er California den største matproduserende staten i landet, og et nøkkelpunkt i landets landbruksøkosystem. Den er også globalt konkurransedyktig, og produserer 80 prosent av verdens mandler og en tredjedel av verdens bearbeidede tomater, mens den fortsatt er en stor eksportør av sitrusfrukter, sushi-ris og andre avlinger. Men spørsmål om arbeidskraft, vann og jordtilgjengelighet konvergerer for å utfordre fremtiden til mat i California.

“Innovasjon vil være livsnerven i Californias landbrukskonkurranseevne, og – med det – USAs landbrukskonkurranseevne,” forklarer John Selep fra den Sacramento-baserte AgTech Innovation Alliance. “Nøkkelspørsmålet som forbinder fremtiden for mat i California, ifølge Selep, er” hvordan kobler du mat og høyteknologiske innovatører med ressursene de trenger for å lykkes?

Forutsi fremtiden til mat

I 2012 gikk ledere for økonomisk utvikling med en regional ideell organisasjon sammen med University of California, Davis for å opprette AgStart, en inkubator for landbruksteknologi designet for å fremme innovasjon i Sacramento Valley. Støttet av en investering på 1 million dollar fra et i6 Challenge Grant tildelt av US Economic Development Administration (EDA), vokste AgStart ut av den felles erkjennelsen at innovasjon i landbrukssektoren kom fra startups, men at startups – og sto overfor en vanskelig reise fra konseptet å markedsføre. .

I de første ni årene av AgStarts liv fungerte den som en virtuell inkubator, og ga teknisk assistanse, forretningsrådgivning og ekspertledede workshops for å støtte oppstart av ag-tech i å utvide og skalere virksomhetene sine. Tre ekstra EDA-bevilgninger – kombinert med statlige og lokale investeringer – tillot AgStart å utvide sine tilbud, bygge et nettverk av likesinnede inkubatorer over hele staten og etablere en fysisk tilstedeværelse. I 2021 åpnet AgStart Lab@AgStart, et nytt anlegg som tilbyr startups et toppmoderne våtlaboratorium, et testkjøkken av kommersiell kvalitet, og samarbeids- og møteplasser der startups kan kommersialisere innovasjonene sine.

Driving Ag-Tech Innovation

Innen fem måneder etter åpning fylte Lab@AgStart alle de 26 våte laboratoriebenkene og – fra og med juli 2022 – har logget 2,4 millioner dollar i ny årlig lønn generert av selskaper som etablerer butikk ved anlegget. Ytterligere 45 millioner dollar i privat finansiering har strømmet inn i området i form av investeringer i AgStart-inkubatorbeboere. For å svare på økende etterspørsel vil Lab@AgStart snart åpne en ny fløy, og legge til fermenterings- og vevskulturkapasitet og mer enn doble laboratorie- og kontorlokaler.

For startups kan imidlertid en av AgStarts viktigste eiendeler være dens innebygde posisjon i den voksende landbruksinnovasjonsklyngen sentrert i Sacramento Valley. Der kombineres en tetrad av drivere, inkludert omfattende forretningsnettverk, markedstilgang, solid infrastruktur og et støttende politisk rammeverk, for å generere den typen pusterom som driver den organiske veksten av innovasjon.

Tittel nedenfor

California er den største matproduserende staten i USA.

«Vi har et selskap som opprinnelig ble grunnlagt i Singapore som ønsket å etablere en tilstedeværelse i USA, så de dro derfra til inkubatoren vår og ansatte lokalt personale; AgStart er deres nordamerikanske hovedkvarter, sier Selep, som også fungerer som AgStarts styreleder. “Hvis du er en ag-tech startup som kommer fra Singapore, New Zealand eller Israel, opererer du ikke i et stort nok lokalt marked til å lykkes. Investorer ønsker å se at selskaper har en globaliseringsstrategi, og vår AgStart-inkubator kan fungere som et landingssted i Nord-Amerika.

I tillegg til jobbene som skapes og investeringene genereres, kommer en mer immateriell fordel for landbruket i California i form av nye teknologier og prosesser dyrket av AgStarts inkubatorbeboere. Selskaper som Pheronym, som utvikler trygge og miljøvennlige metoder for skadedyrkontroll; MyFloraDNA, som leverer tjenester for å akselerere og optimalisere plantevalg ved hjelp av DNA-analyse; og TurtleTree, et selskap som lager nye ernæringscellebaserte meieriprodukter, er noen av AgStart-beboerne som utvikler ideene og innovasjonene som vil bidra til å øke effektiviteten og konkurranseevnen til matproduksjonen i California på 2030-tallet og utover.

I følge Trish Kelly, administrerende direktør i Sacramento’s Valley Vision og medlem av AgStarts styre, har inkubatoren satt en ny standard for samarbeidende økonomisk utvikling i Nord-California: «Jeg har vært involvert i EDA-prosjekter i flere tiår, og jeg har aldri sett et prosjekt som har fremmet et slikt engasjement fra både privat og offentlig sektor.”

AgStart er en av flere investeringer EDA har gjort i Californias landbruksfremtid, inkludert Citrus Clonal Protection Program ved University of California Riverside, det foreslåtte Fresno-Merced Future of Food (F3)-initiativet, infrastrukturstøtte for osteprodusenter og pakkerier, og mer . .

For å se hvordan andre bruker EDA-tilskudd til å støtte lokal økonomisk utvikling, besøk EDA-nettstedet.

Lab@AgStart inkluderer et toppmoderne våtlaboratorium.

California er den største matproduserende staten i USA.

Stikkord: Innovasjon og entreprenørskap