Shadow

Fordeler og ulemper ved å bo i Ajax


Planlegger du å flytte til Canada? Eller flytte den inn? Og anser du Ajax som et levedyktig alternativ?

Vel, du tar ikke feil. Som det største kjøpesenteret ved bredden av Lake Ontario, tilbyr byen Ajax mange grunner til å gjøre den til ditt hjem.

Ligger i Sør-Ontarios Durham-region, er det den fjerde billigste byen i Greater Toronto Area (GTA) – Canadas største kommune.

Selv om det er et moderne samfunn med mye grønt, kjøpesentre og arbeidsrelaterte alternativer, er byen Ajax ganske forstad med en snødekt innsjøscene om vinteren.

Med en befolkning på rundt 120 tusen innbyggere er det fullt av unge familier så vel som minoriteter fra forskjellige røtter og kulturer, noe som gjør det til et perfekt sted for alle.

Men så rimelig og spennende det enn høres ut, er det også noen ulemper ved å bo i byen Ajax, som vi skal bli kjent med i dette innlegget.

Men først, la oss finne ut det positive.

Fordelene ved å bo i Ajax

1. Det rimelige boligmarkedet

I motsetning til Toronto, Whitby, Pickering og andre nærliggende byer, har Ajax et relativt billigere eiendomsmarked med en median boligpris på rundt 1 million dollar. Og det kan gå opp til $600k hvis du er heldig nok.

Med hundrevis av nye oppføringer hver måned, inkludert eneboliger, rekkehus og leiligheter, har du all frihet til å velge en eiendom til salgs i Ajax som passer best for budsjettet ditt.

2. Et trygt og godt fellesskap med lavere kriminalitet

Selv med en mangfoldig befolkning, fortsetter byen Ajax å trives med en lav kriminalitetsrate og en høyere sikkerhetsindeks. Durham Regional Police gir en høy responstid på bare 6 minutter eller mer i tilfelle en nødsituasjon, for eksempel en prioritert samtale.

Når det gjelder ambulanse/akuttmedisinske tjenester og brannslukking, har Durham-regionen det dekket fra flere stasjoner.

3. Kvalitetsutdanning med mange jobbmuligheter

Vil du gi barna dine den beste formen for utdanning? Forfulgt av en lukrativ indre bykarriere?

Vel, se ikke lenger.

Skolesystemet i Ajax holder den høyeste utdanningsstandarden med mange fritidsaktiviteter og vekt på sport og språk. Ikke rart det opprettholder en svimlende 92% leseferdighet.

Dessuten er det helt gratis for elever i alle klasser opp til 12. standard.

Ja, du hørte det riktig. Alle kanadiske offentlige skoler erklærer gratis utdanning for alle.

Det er også mange typer jobbmuligheter å velge mellom innen ulike sektorer som IT, medisin, sykepleie og bygg og anlegg.

4. Morsom og eventyrlig livsstil

Den stille og fredelige byen Ajax tilbyr mange fluktsteder for å bryte den daglige monotonien i form av shopping, underholdning, fiske, fotturer, etc.

Banen er kjent for sine verdenskjente hesteveddeløp, og er også koblet til Ajax Downs – et overfylt kasino med over 500 spilleautomater.

Her er en komplett liste over ting du kan gjøre på fritiden i Ajax.

Ulemper ved å bo i Ajax

1. Høyere eiendomsskatt og levekostnader

Selv om eiendomsmarkedet til Ajax er ganske lite og rimelig sammenlignet med andre byer, er eiendomsskatten i Ajax faktisk litt høy.

Det samme gjelder levekostnadene, ettersom Ajax er på topp 3% av de dyreste byene i verden.

På grunn av den høye livskvaliteten i byen, er den totale kostnaden per person et sted mellom $650 og $2200, avhengig av type overnatting, nemlig leiefri og leid.

2. Litt utdatert når det gjelder kollektivtransport

Den største utfordringen med å bo i Ajax er imidlertid å komme til det offentlige transportsystemet, som det er litt tilbakestående å snakke om.

Pendlere i nærliggende byer har bare to måter å nå sine destinasjoner – Durham Regional Transit Bus Service og lokal GO Transit-togtjeneste.

Så hvis du ikke har din egen bil eller personlige kjøretøy, er sjansen stor for at du kan ha problemer med å komme deg hjem sent på kvelden.

3. Stor rushtrafikk (selvfølgelig!)

Et annet problem med daglig pendling via veitransport i Ajax er det høye trafikknivået du kan møte i rushtiden.

Siden Ajax er et soveromssamfunn som er parallell med øst-vest motorvei 401, kan innbyggerne bare reise østover eller vestover for å komme til nærliggende byer.

Som et resultat er motorveien fylt med tung trafikk gjennom uken ettersom pendlere fra forskjellige byer og lokalsamfunn tar den eneste mulige ruten til Stor-Toronto.

Og til slutt, middelveien, dvs. vinterens ekstremt kalde vær, som for noen er ganske attraktiv og for andre ikke så tilpasningsdyktig.

Totalt sett er byen Ajax et av de beste stedene å bo i Canada og den 20. mest beboelige i Ontario av 52 byer.