Karim Benzema redder Real Madrid på Espanyol mens Aurelien Tchouameni reduserer tapet av Casemiro

To mål fra Karim Benzema i det 88. og 100. minutt gjorde at Real Madrid vant en sen 3-1-seier på Espanyol søndag kveld. Vinicius Junior scoret gjestenes åpning, før Joselu utlignet.

– Rapport: Real Madrid-Espanyol | LaLiga bord | Kommende kamper

Seieren plasserer Madrid på toppen av LaLiga-tabellen, med de evige rivalene Barcelona bakerst med to poeng på tredjeplass.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kamper

Rask reaksjon

1. Tchouameni ser hjemme

Dette var nok en kamp – den andre på rad – der Aurelien Tchouameni har sett ut som en verdig etterfølger til Casemiro på Real Madrids midtbane. Faktisk var assisten hans til åpningen – en smart gjennomspilling som satte Vinicius unna til å gå forbi keeper Benjamin Lecomte – et tegn på at Tchouameni faktisk er en oppgradering når det kommer til angripende bidrag.

De inntar samme posisjon i laget — dette var første gang Tchouameni startet sammen med både Toni Kroos og Luka Modric — men unggutten er ivrigere og raskere til å komme seg frem. Manager Carlo Ancelotti har allerede anerkjent det.

“Han kommer inn i boksen,” sa Madrid-treneren forrige uke. “Jeg vil ikke fortelle ham å spille som Casemiro.”

Tchouamenis passering var også eksepsjonell her, og endte på 94 %.

Som resten av laget fant han andre omgang vanskeligere ettersom Espanyol økte tempoet, men de tidlige tegnene er gode. Casemiro har ikke vært savnet ennå.

2. Defensiv bryter forårsaker usikkerhet

Ancelotti hadde vært klar på at fjorårets dobbeltvinnende sentrale forsvarspar, David Alaba og Eder Militao, ville forbli førstevalget da denne kampanjen startet. Det førte til at den høyprofilerte sommersigneringen Antonio Rudiger måtte klare seg så langt med noen uventede cameos på bakspilleren, og en start sammen med Nacho i et rotert lag på åpningsdagen.

Både Ancelotti og Alaba hadde sagt at den østerrikske landslagsspilleren ville fortsette å bli brukt på midten med mindre det er spesielle omstendigheter, så det var overraskende her å se Rudiger sammen med Militao, og Alaba rykket ut til venstreback.

Samtalen så mistenkelig ut da Rudiger og Militao ble dårlig tatt ut av Joselus utligning. En mangel på delt spilletid var tydelig da Rudiger gikk opp da Militao spilte Joselu på sidelinjen, og begge klarte ikke å reagere da Joselus første innsats kom tilbake til ham.

Å ha tre midtstoppere av slik kvalitet er en luksus, men dette er et område på banen hvor konsistent valg er nødvendig for å la et pålitelig, feilfritt partnerskap blomstre.

Ancelotti har noen vanskelige avgjørelser å ta.

3. Rodrygos innvirkning fra benken viser dybde

Da Madrid slet her med 1-1 i andre omgang, vendte Ancelotti seg til Champions League-comeback-formelen fra forrige sesong: Han ba Eduardo Camavinga og Rodrygo om å legge til energi og kvalitet fra benken.

Få lag nyter luksusen av å kunne stille med innbyttere av denne kaliberen. Camavingas all-action-stil er best egnet til å bli utplassert i denne typen sammenheng, mens Rodrygos evne til å gjøre avgjørende intervensjoner fra begrenset spilletid – slik han gjorde med stor effekt i Europa forrige sesong – er enormt imponerende.

Hans kryss i det 88. minutt for Benzemas vinner var et øyeblikk av kvalitet og presisjon i en ellers frenetisk andre periode, og han fikk et mål utelukket for offside også i tilleggstid. Ancelotti sa lørdag at Rodrygo vil ha en “viktigere rolle” i år og kommer oftere fra start.

Foreløpig er han den ideelle super-ubåten når Madrid jakter på en vinner.

Spillerrangeringer

Real Madrid: Thibaut Courtois 7; Lucas Vazquez 6, Eder Militao 6, Antonio Rudiger 6, David Alaba 6; Aurelien Tchouameni 8, Toni Kroos 7, Luka Modric 6; Federico Valverde 5, Vinicius Junior 8, Karim Benzema 8.

Subs: Eduardo Camavinga 7, Rodrygo 8, Dani Ceballos 7, Dani Carvajal 6.

Espanyol: Benjamin Lecomte 5; Oscar Gil 6, Fernando Calero 7, Leandro Cabrera 7, Brian Olivan 6; Vinicius Souza 7, Ruben Sanchez 7, Edu Exposito 7, Sergi Darder 6, Javier Puado 6; Joselu 8.

Subs: Keidi Bare 6, Nicolas Melamed 6, Dani Gomez 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Karim Benzema, Real Madrid

Startet stille, men vokste inn i kampen, og scoret to store mål i andre omgang for å gi Madrid seieren på et bakke de tapte forrige sesong.

VERST: Benjamin Lecomte, Espanyol

Flau over hans sene røde kort som gjorde at den dårlige forsvarsspilleren Leandro Cabrera måtte ta på seg målvaktshansker – med Espanyol som hadde brukt alle sine erstattere – for å innrømme Benzemas spotspark.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Bare se hva den utligningen betydde for Joselu.

Du har din tradisjonelle løping og roping, med litt tung armpumping. Han følger det opp med en dobbel kneglidning, som han spretter opp fra umiddelbart og går sømløst over i et enkelt slag i luften. Så er det inn i det kalde stirret inn i mengden, slik at omfavnelsen til lagkameratene skyller over ham. Etter å ha panorert benkene og mengden, vender vi tilbake til Joselu, som kysser kameraet før en siste knyttneve pumper og ettertrykkelig brøl. Han avslutter feiringen med et hjertelig kyss til supporterne.

Selvfølgelig spilte ingenting av det på grunn av denne mannen.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Det er normalt at du lider, spesielt borte fra hjemmet,” sa Kroos. “Vi kontrollerte kampen bra til de scoret. Etter det er det normalt at du lider. Mot slutten kunne du se at de ble slitne. Det er ikke lett å vinne på bortebane og vi har gjort det tre ganger [so far this season] så vi er glade.”

“Vi startet veldig bra, vi dominerte kampen, de var bare farlige på dødballer,” sa Courtois. “Så ut av ingenting et midtbaneløp, jeg reddet, så et nytt midtbaneløp, jeg reddet, men Joselu scoret. Andre omgang var mer lik, de hadde noen sjanser, men til slutt var det litt magi fra Rodrygo og Karim .. De hadde noen farlige muligheter i andre omgang, på et tidspunkt fryktet jeg at vi kunne uavgjort, men du må fortsette å tro.

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

Real Madrid forlenget sin ubeseirede rekke da de scoret først i LaLiga, opptil 35 kamper, flest i ligaen.

Joselus mål var hans syvende på ni LaLiga-kamper i karrieren mot Real Madrid. Utrolig, Los Blancos er laget han har scoret mest mot i ligaspillet.

Neste

Real Madrid: Los Blancos vert Real Betis lørdag 3. september kl. 10.15 ET (stream direkte på ESPN+), og deretter vert Mallorca kl. 15.00 ET 10. september.

Espanyol: Los Periquitos dra til Bilbao søndag 4. september kl. 10.15 ET (stream direkte på ESPN+) og deretter vert de Sevilla kl. 10.15 ET 10. september.