Shadow

3 takeaways fra USMNTs bekymringsfulle tap for Japan


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

I deres nest siste tune-up før 2022 FIFA verdensmesterskap, den forente stater herrelandslaget ble grundig utklasset fredag ​​av andre Qatar-bundne Japan i et 2-0-tap Düsseldorf, Tyskland.

Hvis ikke for de seks redningene gjort av den amerikanske målvakten Matt Turner, kunne tapet vært enda styggere. Amerikanerne ble skutt 16-4 og gjorde ikke en eneste innsats på mål.

“Vi endte opp med å skade oss selv litt for mye i spillet med dumme gaver,” sa USAs trener Gregg Berhalter i et intervju med ESPN etter kampen.

Her er tre kjappe tanker om kampen.

En bekymringsfull forestilling for USMNT

Enkelt sagt, amerikanerne vil ikke vinne en kamp i VM i Qatar hvis de spiller slik de gjorde mot Blue Samurai. Stiller opp sin sterkest mulige lagoppstilling minus tre skadede planlagte startere (venstreback Antonee Robinson, sentral midtbanespiller Yunus Musah og angrepspunkt Christian Pulisic, som ble holdt utenfor denne treningskampen som en forholdsregel etter å ha tatt det amerikansk fotball kalte en “bank” på trening tidligere i uken), var USMNT treg og slurvete fra start til slutt. De betalte dyrt for det.

Japan høypresset USA over hele feltet. De ga Gregg Berhalters lag ingen tid på ballen, og skapte turnover etter farlig turnover i amerikanernes defensive tredje. Da Japan hadde besittelsen, var de – i motsetning til motstanderen – tekniske nok til å spille gjennom presset skapt av spissene Brenden Aaronson, Giovanni Reyna og Jesús Ferreira.

Berhalters side var heldige som ikke ble straffet av en Walker Zimmerman-utdeling i det 13. minutt; Turner var der for å gjøre en dykkerredning, den første av flere nøkkelstopp. Men de var ikke like heldige da en feilaktig Weston McKennie-pasning satte japanerne på en lynrask kontring som endte med at Daichi Kamada satte ballen forbi en hjelpeløs Turner. Opprinnelig dømt offside, målet ble gitt etter en anmeldelse av videoassistentdommeren.

Treneren gjorde fire bytter ved pause og enda et par senere, men det ble ikke mye bedre. Kaoru Mitoma satte amerikanerne ut av elendigheten med et slag to minutter før full tid. Kampen ble avsluttet med 16-4 fra USA og 8-0 på mål.

“Virkelig skuffende,” sa Turner. “Jeg skulle bare ønske at vi hadde litt mer bite om oss fra starten.”

Flere spørsmål enn svar

USMNT kom inn i fredagens kamp med personell bekymringer i mål, venstre back og i hjertet av forsvaret. Turner, som fikk nikk i nettmaskene med Zack Steffen, ga i hvert fall litt klarhet der. Arsenals backup var det eneste lyspunktet for Stars and Stripes, og på egenhånd holdt nederlaget fra å bli enda mer ensidig. Å spille ballen med føttene er likevel ikke hans sterke side – noe USAs fiender i første runde (Wales, England og Iran) i hovedturneringen helt sikkert vil prøve å utnytte.

Midtstopperparet Zimmerman og Aaron Long startet sammen for fjerde gang på rad mot en VM-bundet fiende – de spilte også sammen mot Marokko og Uruguay i juni – og så ikke helt komfortable ut. Men Berhalter har ikke tid til å gi noen andre representanter der nå, da Cameron Carter-Vickers Chris Richards trakk seg ut av denne leiren i september med mindre skader.

Venstreback Sam Vines, som ikke spilte et minutt av VM-kvalifiseringen, startet sin første internasjonale start på mer enn ett år og fikk ingen til å glemme Robinson. Vines flyttet til venstre ving i andre omgang.

Til slutt sløste førstevalgsspissen Ferreira bort amerikanernes beste scoringssjanse i kampen, og headet et godt innlegg fra Sergiño Dest over tverrliggeren fra blankt hold. Ferreira gikk glipp av en nesten identisk mulighet mot Uruguay for tre måneder siden. Til tross for alle målene hans i MLS denne sesongen, har ikke FC Dallas-spissen bevist at han kan score mot lag med VM-kaliber som bare gir opp ett eller to klare blikk en kamp. Josh Sargent erstattet Ferreira på topp i de siste 45 minuttene, men gjorde det ikke noe bedre.

Saudi-Arabia tilbyr en siste test for USA

For amerikanerne var den beste delen av denne kampen sluttsignalet. Med deres siste generalprøve satt til tirsdag i Murcia, Spania mot Saudi-Arabia (14:00 ET, FS1), må USA umiddelbart glemme sin forferdelige prestasjon mot Japan. Håpet er at Pulisic kan være tilbake for den; Berhalter sa til ESPN-kringkasteren at hvis fredagens konkurranse hadde vært en VM-kamp, ​​ville Chelsea-mannen ha spilt.

Vil det være nok til å sparke amerikanerne og sende dem tilbake til klubbene sine med en følelse av at de i det minste kan overleve gruppespill i november? Det burde vært bedre. Hvis ikke, vil USMNTs første tur til verdenscupen på åtte år bli kort.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra USA Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde