Shadow

Youth Hockey 101: Finne det perfekte par skøyter


Det er ikke lett å finne det perfekte paret med skøyter – og på SportsEngine Gear-markedsplassen har kunder tusenvis av nye og brukte alternativer å velge mellom.

Nedenfor deler ekspertene våre tips om størrelse, baking og valg av det beste paret for deg eller din idrettsutøver.

Dimensjonering og baking

Å finne den perfekte passformen handler om to ting: størrelse og bredde. I årevis ble skøytetilpasning komplisert av en tredje faktor – skøytelinje, karakterisert av Bauers bredere Nexus og smalere Vapor-tilbud – men produsenter har flyttet for å forenkle dette med “ytelsestilpasningsteknologi”. Mer om det nedenfor.

Størrelse

En god tommelfingerregel her er å ta skostørrelsen og trekke fra 1,5. (Så, en størrelse 10 US-sko vil oversettes til skøyter i størrelse 8,5.)

Bredde

Historisk sett løp dette langs et spekter:

  • C – Smal
  • D – Standard
  • R – Bredere
  • E – Bred
  • EE – bredest

Men i 2020 introduserte Bauer sitt Performance Fit-system, alt fra Performance Fit 1 (lavt volum/smal) til Performance Fit 3 (høyt volum/bredt). Og CCM fulgte etter i 2021, med alternativene Tapered (mest lik Bauers Fit 1), Regular og Wide (mest lik Fit 3).

Baking

Når du har identifisert en skøyte som passer, bak den! (Vi mener det seriøst.) Forvarm en ovn til 175 grader, slå av varmen, “bak” skøytene i 6-8 minutter, og sett så raskt inn føttene. (Sørg for at du har på deg sokkene du vanligvis bruker, for å sikre “på is”-passformen.)

Snøre dem sammen, vent 15-20 minutter, og la deretter de formstøpte skøytene avkjøles over natten.

Finne det perfekte paret skøyter

For elitespillere: Bauer Vapor 2X

Bauer Vapor 2X skøytebilde fra Sideline Swap hockey skøytetilpasningsguide

Vapor 2X-skøyten er designet for å gi elitespillere et konkurransefortrinn i spillet. Med en ACCELFLEX-støvel som gir spillvinnende, omfattende beskyttelse sammen med en AeroFoam+ polstring som gir fukttransporterende pusteevne, er Vapor 2Xs slanke og stilige design spesielt bygget for å møte behovene til de som er på topp i spillet.

For komfort: CCM Ribcor 80K

CCM Ribcor 80K hockey skøyte bilde fra Sideline Swap hockey skøyte montering guide

Ribcor 80K er et godt valg for de som søker ytelse og komfort. Den ribbede V-cut ankellappen gir mulighet for nærpassering, mens den 3-D-varte kompositt-FlexFrame-støvelen gir eksepsjonell holdbarhet og stabilitet på isen.

For nybegynnere: CCM JetSpeed ​​FT460

CCM JetSpeed ​​FT460 hockey skate nærbilde bilde fra Sideline Swap hockey skate guide

JetSpeed ​​FT460 er en ekstremt rimelig hockeyskøyte som vi til og med vil anbefale til ivrige skatere. Den er behagelig, lett og tilbyr fukttransporterende pusteevne.

Sammenlagt: Bauer Supreme 2S

Bauer Supreme 2S hockey skøyter bilde fra Sideline Swap hockey skøyte montering guide

Med en fullt tilpassbar støvel og en Lock-Fit Pro-fôr som forhindrer gli eller bevegelse inne i skøyten, er 2S Pro banebrytende. Enkelt sagt tilbyr den eliteytelse – noe som gir presisjonsgli på hvert skritt.Kilde