Shadow

West Ham kritiserer et “skandale” VAR-anrop i et kontroversielt tap for Chelsea


West Ham United-sjef David Moyes kalte videoassistentdommerens (VAR) beslutning om å utelukke en utligning i deres 2-1 Premier League-tap mot Chelsea som “skandale”.

Chelsea kom bakfra på lørdag for å slå West Ham på Stamford Bridge, men de hadde også VAR å takke etter at en Maxwel Cornet-innsats i det 90. minutt ble utelukket.

– Chelsea vs West Ham spillervurderinger
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Med Chelsea 2-1 opp, trodde innbytter Cornet at han hadde utlignet for West Ham i de døende øyeblikkene, men målet hans ble ikke godkjent etter at VAR bestemte at Jarrod Bowen hadde felt Chelsea-keeper Edouard Mendy.

“Har du sett den? Målvakten kommer for å ta den [the ball] og faktisk fomler det rundt fem eller seks yards, så oppfører han seg som om han har en skulderskade. Jeg er overrasket over at VAR sendte dommeren for å se det, sa Moyes til journalister.

“Jeg tenkte at selv om han går til TV-en, er det ingen måte han velter den. Det var en latterlig dårlig avgjørelse. Dommeren burde tatt ansvar, det er ingen unnskyldning for at det ikke skal være et mål.

“Jeg har mistet troen på folkene som stiller opp for VAR. Jeg kan ikke se hvordan målet ikke er gitt.”

Moyes slo også ut mot Mendy og sa at keeperen “forfalsket” skaden.

– Det er en skandaløs avgjørelse, helt råtten fra en av de antatte elitedommerne, sa Moyes til BBC.

“Jeg støtter mye av VAR-greiene, jeg tror faktisk at keeperen dykker, han faker en skade fordi han ikke kan komme til den neste – han gjorde det samme på det første målet også. Dommeren tar det så feil på en eller annen måte. , det er utrolig.”

Moyes’ følelser ble gjentatt av lagets kaptein Declan Rice, som lagt ut på Twitter etter kampen for å merke avgjørelsen som “snus” og “der oppe med en av de verste VAR-avgjørelsene som er tatt siden den kom inn i spillet.”

Chelsea-manager Thomas Tuchel sa at utfordringen var en feil.

“Det gikk i vår favør, og det er en grunn til at det gikk i vår favør. Etter min mening er det en foul,” sa Tuchel.

“Jeg vil ikke kommentere mer, men det som skjedde mot Tottenham var så åpenbart og jeg betalte mye penger for å kommentere, så jeg vil ikke gjøre det.”

Kilde