Shadow

Frank Lampard ryker i VAR etter at Liverpools Virgil van Dijk unngår rødt kort for utfordringEverton-sjef Frank Lampard sa at Liverpools Virgil van Dijk burde blitt utvist under sidenes 0-0-uavgjort etter forsvarerens studs-up-utfordring på Amadou Onana på Goodison Park.

Van Dijk ble vist et gult kort av dommer Anthony Taylor etter den 76. minutts foulen på Onana der den nederlandske midtstopperen bommet på ballen og tok Everton-midtbanespilleren på leggen med knottene.

Ogden: Liverpool taper flere poeng i spennende derby
Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

VAR tok ikke ytterligere grep etter at Taylor ga Van Dijk et gult kort, men Lampard sa at dommeren burde blitt bedt om å vurdere avgjørelsen hans av videoassistentdommer Darren England, med TV-repriser som tydelig viser hele omfanget av utfordringen.

“Jeg elsker Virgil van Dijk, som spiller er han fantastisk,” sa Lampard. «Men noen ganger takler du feil, det var oppe på Amadous legg og foten hans var på bakken.

«Jeg er overrasket over at det ikke har gått til VAR og dommeren [hasn’t] gikk for å se på det og tok den riktige avgjørelsen.

«Det spiller ingen rolle nå, men for meg var det rødt, og det endrer ansiktet de siste 20 minuttene.

“Det var litt snakk før dette om dårlige taklinger, og dommeren har bare en jobb å gjøre, og det har VAR også, jeg tror bare de tok feil etter min mening.”

Everton bekreftet i mellomtiden at en supporter har fått stadionforbud etter å ha blitt identifisert som å kaste en plastflaske etter VAR-beslutningen om å nekte et Conor Coady-mål for offside i andre omgang.

Objektet, en plastflaske, savnet så vidt Liverpool-manager Jurgen Klopp.

“Jeg så det ikke den gangen, men jeg har sett det nå, fordi det fortsatt er på åstedet,” sa Klopp. “Jeg trodde det var en glassflaske, og det ville vært veldig farlig. Det var det ikke. Det var plast.”Kilde