VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: Yordan Letchkovs heroiske header

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Yordan Letchkovs lyddemper i 1994.

Med 16 minutter igjen av deres kvartfinalekamp i 1994 mot Bulgariaforsvarsmester vest Tyskland så godt ut på vei til semifinalen for den fjerde strake verdenscuppen.

Die Mannschaft ledet 1-0 på Lothar Matthaus sin straffe rett etter pause. Alt de hadde å gjøre på en glohet New Jersey-ettermiddag var å holde ut.

Selv etter at Hristo Stoichkov utlignet med et kvarter igjen, måtte man like tyskernes sjanser. Dette var en tre ganger turneringsvinner, tross alt, opp mot en europeer som også løp som ikke hadde kvalifisert seg til 1990-arrangementet.

Ingen forventet at Bulgaria skulle nå de åtte siste, enn si de fire siste. Hadde Bulgarias opphold i USA ’94 endt der, ville det fortsatt vært deres beste avslutning noensinne.

Det endte ikke der.

Yordan Letchkovs heading overrasker Tyskland

Bulgaria opprørte Tyskland 2-1 for å gå videre til semifinalen i verdensmesterskapet i 1994.

Stoichkovs mål overveldet favorittene. Bulgaria kjente svingen i momentum og presset på for ledelsen i stedet for å spille for ekstraomganger og til slutt straffespark.

De måtte vente bare tre minutter før Yordan Letchkovs dykkehode forbi Bodo Illgner ga dem 2-1. Målet sto opp, og Tyskland klarte ikke å nå tittelkampen for første gang siden 1978.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.