Shadow

USLs Hartford Athletic heter Tab Ramos som trener


USL Championship-siden Hartford Athletic har utnevnt National Soccer Hall of Famer Tab Ramos til sin nye manager.

Ramos, 55, var sist manager for MLS-siden Houston Dynamo, hvor han tilbrakte sesongene 2020 og 2021, og kompilerte en rekord på 10-26-21 i ligaspill. Han ledet tidligere det amerikanske U-20-landslaget fra 2011-19.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Under sitt opphold med USA, som falt sammen med en periode som assistent med seniorlaget under Jurgen Klinsmann, kvalifiserte Ramos med suksess laget til 2013, 2015, 2017 og 2019 FIFA U-20 World Cup, og nådde kvartfinalen i den siste tre utgaver.

2019-turneringen, kombinert med hans bedrifter som spiller, markerte den rekordmessige 11. FIFA-turneringen han hadde deltatt i.

“Tab Ramos er en gigant i amerikansk fotball og blant de mest anerkjente trenerne i landet. Vi er henrykte over å ha ham som vår hovedtrener,” sa Hartford Athletic-formann Bruce Mandell.

“Vårt mål er å bringe mesterskap til Hartford, og det er ingen trener som er bedre egnet til å få oss dit enn Tab Ramos. Han hever standarden for vår tekniske stab og fotballoperasjoner og vil gi kritisk retning til vårt ekspanderende ungdomsakademiprogram.”

Ramos tar over 1. september, og hans første kamp som leder vil være 10. september når Hartford er vert for FC Tulsa. Teknisk direktør Ray Reid vil fortsette å lede teamet inntil Ramos tiltrer sine plikter.

“Jeg er beæret over å bli utnevnt til hovedtrener for Hartford Athletic. Jeg vil takke Bruce Mandell og hele eiergruppen, Ray Reid, og hele Hartford Athletic-organisasjonen for å samarbeide med meg om denne spennende muligheten,” sa Ramos.

“Hartford Athletic er et prosjekt med uendelig potensial, og jeg er så imponert over den lidenskapelige fanbasen vi har her allerede. Vi er alle sultne og motiverte for å se laget vårt lykkes, og hele organisasjonen fra eierskap og ned er fast bestemt på å investere i klubben vår og vinne. Vi har alle byggesteinene for å lykkes, og jeg er klar til å begynne å jobbe.”

Ramos ledet også de amerikanske U-20-årene til to påfølgende titler ved CONCACAF U20 Championships, inkludert landets første CONCACAF-tittel i 2017.

De gjentok seg som mestere i 2018, og vant finalen over Mexico 2-0.

Klubben sa i en uttalelse at hans bakgrunn i undervisning og veiledning av unge spillere stemmer overens med klubbens ekspanderende utviklingskultur gjennom Hartford Athletic Academy.

Som spiller var Ramos en av de mest dyktige spillerne i USAs historie.

Klubbkarrieren hans inkluderte stints i Spania med Figueres og Real Betis, og senere var han den første signeringen i MLS-historien og tilbrakte syv sesonger med New York/New Jersey MetroStars, forløperen til New York Red Bulls. Han tilbrakte også et år i Mexico med UANL Tigres.

På internasjonalt nivå spilte Ramos 81 opptredener med USA, og var en del av tre verdenscuplag, samt lagene som konkurrerte ved 1995 Copa América og 1988 Seoul-OL.

Ramos ble hentet inn i National Soccer Hall of Fame i 2005.Kilde