Shadow

VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: Ronaldinho tar England på vakt


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Ronaldinhos forvirrende frispark.

Skutt eller kryss? Vi får kanskje aldri vite det sanne svaret. Det som ikke er opp til debatt er dette: Ronaldinhos fantastiske 50-yards frispark for Brasil mot England i kvartfinalen i 2002 er et av de største VM-målene gjennom tidene.

England hadde tatt ledelsen i kampen på et Michael Owen-angrep midtveis i første omgang. Rivaldo utlignet for Brasil like før pause. Fem minutter etter pause stilte Ronaldinho seg over en dødball på midtbanen. Det var altfor langt unna David Seamans nett til at Ronaldinho kunne forsøke å score direkte – eller det trodde Seaman og de titalls millioner fansen som så på rundt om i verden.

The Three Lions-backstopp posisjonerte seg behørig for å forsvare krysset. Så da Ronaldinho løftet innsatsen dypt inn i Englands straffefelt, var Seaman i trøbbel. Ballen seilte over keeperens utstrakte hånd og like under tverrliggeren, og ga Brasil en ledelse som de ikke ville gi fra seg.

Ronaldinho insisterte i et intervju år senere at han bestemte seg for å skyte etter å ha lagt merke til Seaman utenfor linjen hans, men mange er fortsatt i tvil. Men her er et annet faktum: det var et enormt viktig mål for Brasil, som fortsatte med å vinne rekordens femte verdensmesterskap.

Ronaldinhos frekke frispark

Ronaldinhos frekke frispark

Hvorvidt Ronaldinho mente å lage dette frisparket spilte ingen rolle for Brasil.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde