Omonia Nicosia vs. Manchester United – Fotballkamprapport – 6. oktober 2022

Marcus Rashford kom fra benken for å score to ganger og hjelpe Manchester United med å overvinne et underskudd i pausen for å slå Omonia Nicosia 3-2 i et gruppespill i Europa League på Kypros torsdag.

Med United overraskende etter et mål i første omgang fra Karim Ansarifard, kom Rashford inn med pause og scoret ett og satte opp et annet for Anthony Martial å snu kampen på hodet innen 20 minutter etter ankomst.

Rashford la til Uniteds tredje med seks minutter igjen før Omonia sørget for en nervøs finale etter at Nikolas Panagiotou umiddelbart dro et mål tilbake.

Resultatet gir United nummer to i gruppe E på seks poeng, tre bak lederne Real Sociedad og tre foran Sheriff. Omonia, som besøker Old Trafford om en ukes tid, forblir uten poeng.

Man United-sjef Erik ten Hag gjorde tre endringer i oppstillingen som ble blåst 6-3 av rivalene Manchester City søndag, med Cristiano Ronaldo, Casemiro og Victor Lindelof på banen.

For Ronaldo virket det å spille mot de kypriotiske cupvinnerne en ideell mulighet til å få det ene målet han trengte for den 700. av sin klubbkarriere.

Men mens United forventet å dominere spillet fra off, klarte de ikke å få den fordelen til å telle i de første 45 minuttene.

Antony var hovedskyldig, og gikk glipp av en strålende sjanse til å åpne scoringen i det 16. minutt. Etter at Bruno Fernandes kjørte over en pasning fra dyp av Lisandro Martinez, fant Anthony seg ren gjennom på mål, men i stedet for å skyte valgte han å prøve å legge ballen tilbake til Fernandes. Pasningen klarte ikke å finne målet, og sjansen ble uforklarlig til ingenting.

Fernandes ble frustrert igjen to minutter senere da chippen hans slo keeperen, men kom tilbake fra tverrliggeren.

Så i det 34. minutt ble gjestene truffet av et klassisk sug.

Tyrell Malacia ble tatt i besittelse av Bruno på Nicosia-halvdelen mens United hadde alle foran ballen. Nicosia-spissen var i stand til å kjøre fremover før han fant løpen til Ansarifard. Den iranske landslagsspilleren slo David de Gea for å finne taket på nettet og gi vertene en sjokkledelse.

Ten Hag reagerte raskt og gjorde et dobbeltbytte ved pause, med Malacia og Jadon Sancho som dro og Luke Shaw og Rashford tok deres plass.

Endringene ga raskt utbytte. Bare åtte minutter etter at han kom inn, kontrollerte Rashford en lang pasning fremover fra Fernandes før han skapte rom for et skudd som bøyde seg i hjørnet av nettet.

Ti minutter senere var United foran, med Rashford igjen sterkt involvert. Denne gangen kombinerte han glimrende med Martial, og knipset en pasning tilbake i banen til den franske angriperen, som enkelt omgikk en forsvarsspiller før han boret ballen lavt i hjørnet av nettet like utenfor feltet.

Ronaldo så da ut til å få mål 700, men traff stolpen fra kloss hold. Den portugisiske storheten satte imidlertid Rashford til å sette resultatet utover tvil før Uniteds forsvar tillot vertene å score et sekund og gjøre det langt fra overbevisende seier.