Shadow

VM 2022: Christian Pulisic står overfor et kritisk tidspunkt


Av Martin Rogers
FOX Sports spaltist

Før du vet ordet av det, fotball Verdensmesterskap vil være over oss igjen, og forente stater herrelaget vil avslutte den desperat frustrerende 100-måneders pausen siden de sist konkurrerte i det vakre spillets mest grandiose spenningstur.

Ettersom november haster stadig nærmere og de allerede blomstrende rekkene av amerikanske fotballfans forbereder seg på å få selskap av en masse World Cup drop-in, er det en rekke grunner til at fansen blir oppmuntret av det som tilbys av potensielle medlemmer av landslaget i klubbaksjon rundt om i verden.

Og en svært presserende grunn til å la være.

Ikke mindre enn åtte håpefulle VM-utvalgte scoret mål sist helg, på steder som strekker seg fra den pittoreske engelske katedralbyen Norwich, til den travle tyske hovedstaden Berlin, til det yachtfylte tyrkiske strandferiestedet Antalya, til og med Cincinnati, med mange andre samler opp meningsfylt spilletid og øker selvtilliten sin før turen til Qatar.

Den så også den siste manifestasjonen av et scenario som mer enn noe annet vil gjøre USAs hovedtrener Gregg Berhalter nervøs, som kaptein Christian Pulisic – USMNTs beste, mest dyktige, mest dynamiske, mest innflytelsesrike og viktigste lagmedlem – forble i limbo.

Mens det amerikanske paret Brenden Aaronson og Tyler Adams lyste opp da Leeds United slo Chelsea 3-0 på søndag, ble Pulisic begrenset til 26 minutter fra benken for de beseirede gjestene og virker lenger unna å få en vanlig startrolle enn noen gang. siden han flyttet til den engelske Premier League i januar 2019.

Så mye må gjøres helt klart. Pulisic har ikke vært en fiasko i Chelsea. Han har vunnet Champions League og FIFA Club World Cup i løpet av sin tid i London-klubben. Selvfølgelig er det naturlig at Chelseas utlegg på 73 millioner dollar pluss lønn indikerer en forventning om at han ville bli etablert som en vanlig starter, men det er mer nyansert enn som så.

Er Josh Sargent blant USMNTs beste?

Er Josh Sargent blant USMNTs beste?

Norwich-spissen Josh Sargent tok en brakett mot Millwall i helgen, og David Mosse sier at vi bør sette litt mer respekt på navnet hans.

Pulisic har spilt bra i patcher, bare for å lide av litt dårlig timing med hensyn til irriterende skader. Mer enn noe annet, er det bare veldig vanskelig for en spiller med spesialistferdigheter å være et alltid tilstedeværende førstevalg i en klubb som allerede er fylt med superstjerner i verdensklasse og uten å nøle med å legge til flere.

Imidlertid begynner det nå å føle at Pulisics beste sjanse til å bli en del av Chelseas kjerne av spillere som er mest avhengig av har gått ham forbi.

I teorien burde han ha sterk støtte i hjørnet sitt. Chelseas hovedtrener, Thomas Tuchel, kom i fjor og spilte tidligere en nøkkelrolle i Pulisics fremvekst som en tenåringssensasjon da paret var sammen på tyske Borussia Dortmund.

Videre er Chelseas nye eier en amerikaner, Todd Boehly, som skjøt ut mer enn 5 milliarder dollar da den russiske eieren (og Vladimir Putin-akolytten) Roman Abramovich ble tvunget til å selge av den britiske regjeringen.

Dessverre, Boehlys dristige trekk så langt har inkludert grønt lys for Manchester City-stjernen Raheem Sterling, som opererer i Pulisics foretrukne posisjon på venstre ving. Og Tuchel har det endelige ansvaret for lagvalg og innbytter, men har likevel brukt Pulisic sparsomt i åpningskampene denne sesongen.

I en telefonsamtale onsdag sa den britiske fotballeksperten Charlie Wyett fra The Sun at det mest bekymringsfulle tegnet ikke var Sterlings oppkjøp, men Chelseas pågående jakt på Everton-vingen Anthony Gordon, kanskje det klareste hintet ennå om at Pulisic ikke blir sett på som det langsiktige. svar.

Pulisics usikkerhet har ført til alle slags spekulasjoner. Han har blitt koblet til overganger til Manchester United, Juventus, AC Milan, Atletico Madrid og til og med Leeds. Det er en hodepine for Berhalter fordi Pulisic er kapteinen hans og det første navnet på lagarket hver gang USMNT konkurrerer.

Samtidig er landslagspuljen utmerket. Aaronson har gjort en umiddelbar splash i EPL, det samme har Adams. Spissene Jordan Pefok (Union Berlin), Josh Sargent (Norwich City) og Haji Wright (Antalyaspor) øker aksjen og scoringsstatistikken – alle tre var på mål i helgen.

Årets turnering er ikke et typisk verdenscup der, med relativ hyppighet, spillere som har utmerket seg på klubbnivå i forrige kampanje har blitt dårligere stilt på grunn av omfanget av deres klubbforpliktelser de foregående månedene.

Hva kan du forvente av USMNT?

Hva kan du forvente av USMNT?

FOX Soccer-analytiker Stu Holden blir med Colin Cowherd på The Herd for å finne ut hva vi kan forvente av USMNT når de forbereder seg til verdensmesterskapet.

Dette er et midtsesong-VM med ligaer over hele verden som stopper for at det store opptoget skal finne sted på grunn av Qatars medfødte varme som gjør et sommervindu upraktisk – og det kommer til å bli annerledes. Landslagstrenere vil ønske at deres oppgaver ikke bare skal være å spille for klubbene deres, men å prestere på sitt beste nivå.

Det er en vanlig tanke i europeiske kretser at den fineste fotballen ofte spilles rundt novembertid, rett før vinteren slår inn for fullt. Når alle er i full fart, før smerten fra den utmattende timeplanen slår dypt inn i beina.

Berhalter må være glad for å ha så mange amerikanere, ikke bare i Europa, men som spiller så viktige roller for laget deres. Åpenbart er Pulisic i et mer konkurransedyktig miljø enn de fleste, men treneren ville elsket at hans største stjerne skulle være på jevnere fot.

Den beste sjansen for at Pulisic kommer inn i VM i full fart ser nå ut til å hvile med et trekk bort fra Chelsea, og den muligheten lukkes snart.

EPL tillater ikke overføringer utover 1. september før neste vindu for slik aktivitet åpner ved årsskiftet. Da ville det være for sent for Berhalter, amerikanske fans, og mest sannsynlig Pulisic selv.

Martin Rogers er spaltist for FOX Sports og forfatteren av nyhetsbrevet FOX Sports Insider. YDu kan abonnere på det daglige nyhetsbrevet her.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.


i dette emnet

  forente stater forente staterKilde