Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Van Bronckhorsts eksplosjon


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Bronckhorsts venstrefotrakett.

Giovanni van Bronckhorst var ikke kjent som en målscorer gjennom sin lange og dekorerte internasjonale karriere for Nederlandmed god grunn.

På 106 kamper med Oranje klarte ytterbacken bare seks mål. Og i en alder av 35 i 2010 lurte mange på om veteranen til og med ville knekke den nederlandske treneren Bert van Marwijks siste 23-mannsliste for turneringen i Sør-Afrika.

Van Bronckhorst klarte det ikke bare, han ble utnevnt til kaptein. Og i semifinalen mot Uruguay åpnet han scoringen med et dristig, 40-yard, venstrebent streik som gresset fingertuppene til La Celeste-keeper Fernando Muslera og kysset innsiden av den andre stolpen før han satte seg i nettet.

Det eneste VM-målet Van Bronckhorst noen gang har scoret bidro til å sende landet sitt til tittelkampen for tredje gang, og det er fortsatt blant de mest spektakulære i turneringshistorien.

Van Bronckhorsts Blast

Van Bronckhorsts Blast

Giovanni van Bronckhorst plasserte et dypt skudd i toppen av målet for Nederland.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde