Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Salenkos femmålsvanvidd


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Oleg Salenkos femmålsgalskap i USA ’94.

Fra åpningskampen til den første turneringen i 1930 til 2018-finalen mellom kl. Kroatia og Frankrike, det har vært nøyaktig 900 VM-kamper. I bare ett av dem klarte en spiller å score så mange som fem mål.

Den spilleren var den russiske spissspilleren Oleg Salenko, som fant nettet fem ganger i en gruppespillseier 6-1 over Kamerun. Seieren var ikke nok til å hjelpe russerne til å nå knockout-stadiet, men Salenkos rekorddag gikk langt mot at han ble den eneste spilleren i verdenscuphistorien som vant Gullstøvelen som toppscorer til tross for at han bare deltok i den første. rund.

Salenko scorer fem mål

Salenko scorer fem mål

Russiske Salenko scorer fem mål mot Kamerun i fotball-VM i 1994.

Salenko scoret også fra straffemerket mot Sverige for å avslutte USA ’94 med seks mål, samme antall som den bulgarske spissen Hristo Stoichkov, som han delte prisen med. Ikke verst for en fyr som spilte i fire færre kamper.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde