Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Pelés magiske miss


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Pelés nesten-mål mot Uruguay.

Spør deg selv: Hvor ville denne rangeringen hadde Pelé faktisk scoret?

I Brasils semifinalemøte med Uruguay ved verdensmesterskapet i 1970 i Mexico, strøk Black Pearl opp på høyresiden. Tostão spilte en pasning ut i rommet som Pelé kunne løpe på, men La Celeste keeper Ladislao Mazurkiewicz oppdaget faren og løp av streken hans for å avskjære ballen.

I stedet for å prøve å runde Mazurkiewicz med ballen, falske Pelé en berøring og lot den i stedet løpe forbi begge mennene. Deretter sprang han rundt den forbløffede keeperen og fikk ballbesittelse på den andre siden, bare for å avfyre ​​det stramme skuddet sitt centimetere utenfor den andre stolpen.

Pelés Runaround

Pelés Runaround

Pelé’s misser så vidt en sjanse mot Uruguay i verdensmesterskapet i 1970.

Brasil scoret fortsatt tre ganger for å eliminere Uruguay, og toppet deretter Italia i finalen – med Pelé som scoret åpningen.

Likevel forblir hans vakre spill i semi-finalen uforglemmelig. Tatt i betraktning at vi fortsatt diskuterer det mer enn et halvt århundre senere, er det sannsynligvis trygt å kalle det den mest dyktigste missen i verdenscuphistorien.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde