Shadow

Andonovski navngir USWNT-troppen for å møte NigeriaAlex Morgan, Lindsey Horan og Megan Rapinoe overskriften på 23-spillerlisten som ble navngitt av USAs manager Vlatko Andonovski på mandag for et par vennskapskamper mot Nigeria i september.

Den første kampen vil finne sted 3. september på Children’s Mercy Park i Kansas City, Kansas, mens den andre spilles tre dager senere på Audi Field i Washington.

– Hvilke lag ser ut til å velte USWNT etter Euro 2022?
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Alle de 23 spillerne var en del av troppen som vant CONCACAF W-mesterskapet i 2022 i forrige måned, som tok plass både ved verdensmesterskapet i FIFA for kvinner i 2023 og OL i 2024 i Paris. Den eneste spilleren som var på troppen, men er fraværende fra troppen, er den skadede Washington Spirit-forsvareren Emily Sonnett.

Forsvarer Crystal Dunn, som fødte sønnen Marcel 20. mai, vil bli med på leiren for å trene mens hun fortsetter å komme tilbake til fitness, men vil ikke være med i kampene. Horan, som spiller i Frankrike for Lyon, er den eneste ikke-hjemmespilleren på listen, med åtte av de 12 lagene i NWSL representert.

“Alle spillerne på listen presterte bra i Mexico i kvalifiseringen og har hatt den formen for klubbene sine, så vi vil fortsette prosessen med å vokse som et lag med denne gruppen i det som vil bli to utfordrende kamper mot Nigeria,” sa Andonovski. .

«Å forberede seg til verdenscupen er en lang prosess, og jeg har vært veldig fornøyd med hvordan teamet vårt forstår den prosessen, er villig til å gjøre jobben og gjør positive fremskritt hver leir for å få oss dit vi ønsker å være neste sommer .”

De kommende kampene vil være de første hjemmekampene for laget siden kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2023, som starter om mindre enn ett år i Australia og New Zealand. Nigeria kvalifiserte seg også til turneringen – sin niende vellykkede kvalifiseringskampanje på rad – og fikk plass tidligere i sommer under 2022 Women’s Africa Cup of Nations. Super Falcons er 11 ganger afrikanske mestere

Kampen i Kansas City bringer også USWNT tilbake til Andonovskis hjemmeområde for andre gang siden han ble hovedtrener på slutten av 2019, etter å ha møtt Korea Republic på Children’s Mercy Park i oktober 2021. Kansas City, Missouri, ble nylig kåret til en av 11 amerikanske vertsbyer for 2026 FIFA World Cup.

USAs lag:

Keepere: Aubrey Kingsbury (Washington Spirit), Casey Murphy (North Carolina Courage), Alyssa Naeher (Chicago Red Stars).

Forsvarere: Alana Cook (OL Reign), Emily Fox (Racing Louisville FC), Naomi Girma (San Diego Wave FC), Sofia Huerta (OL Reign), Kelley O’Hara (Washington Spirit), Becky Sauerbrunn (Portland Thorns FC).

Midtbanespillere: Sam Coffey (Portland Thorns FC); Lindsey Horan (Olympique Lyon, FRA), Taylor Kornieck (San Diego Wave FC), Rose Lavelle (OL Reign), Kristie Mewis (NJ/NY Gotham FC), Ashley Sanchez (Washington Spirit), Andi Sullivan (Washington Spirit).

Forwards: Ashley Hatch (Washington Spirit), Alex Morgan (San Diego Wave FC), Mallory Pugh (Chicago Red Stars), Midge Purce (NJ/NY Gotham FC), Megan Rapinoe (OL Reign), Trinity Rodman (Washington Spirit), Sophia Smith (Portland Thorns FC).Kilde